Educatie, Stiri

Mesajul inspectorului şcolar general Dorin Sandea la începutul Noului An Şcolar

Noul an şcolar aduce pentru noi toţi (elevi, cadre didactice, părinţi, membri ai comunităţii locale) un alt început. Un început legat de speranţa în prelucrarea celui mai delicat şi mai de preţ material: spiritul uman. Şcoala şi familia sunt principalii factori în care se va modela personalitatea fiecărui tânăr. Întreaga perioadă de formare şi modelare începe în familie, de unde copiii trebuie să înţeleagă şi să se adapteze la dimensiunea educaţiei, care se consolidează ulterior în mod organizat în şcoală şi se continuă toată viaţa. Aşadar, şcoala prin misiunea sa nobilă, trebuie să ofere un proces educativ de calitate, bazat pe competenţă şi să ofere un parcurs de formare inteligent, bine conturat şi fundamentat pe cunoştinţe temeinice, păstrând în acelaşi timp un echilibru dinamic între inovaţie şi tradiţie.

Stimate cadre didactice,

Împreună trebuie să susţinem un nivel ridicat de stimulare a interesului elevilor faţă de cunoaştere şi explorare. Depinde de noi, de metodele noastre, de eforturile noastre comune, de rabdarea noastră de a modela, să putem crea o atmosferă favorabilă studiului, dar şi interesului pentru nou, pentru cunoaştere. Va trebui să valorificăm la maximum dorinţa tinerilor de a afla lucruri noi, de a fi creativi, de a genera energii. Putem reuşi aceasta prin aplicarea metodelor pedagogice moderne, prin tact şi bun simţ, dar şi prin stilul de lucru al fiecăruia, marcat desigur de propria personalitate.

Invăţătorul sau mai tarziu dirigintele trebuie să devina un al doilea părinte, să se apropie de discipolul său, să-l cunoască mai bine. Profesorul de specialitate trebuie să ştie să menţină un nivel de atenţie ridicat pentru fiecare elev, pe durata fiecărei ore de predare. Personalul auxiliar va depune eforturi atât în asigurarea unor condiţii propice învăţării, cât şi a unui climat de normalitate în relaţiile interumane.

Acesta este rolul şcolii moderne de a sădi în sufletele tinere pasiunea cunoaşterii, autocunoaşterii şi autodepăşirii.

Dragi elevi,

Cel mai frumos gând pe care vi-l pot transmite acum este acesta: “Prin educaţie construiţi-vă propria personalitate”Prin ascultare şi receptivitate să fiţi dornici de a învăţa din ştiinţa profesorilor vostri spre a creşte frumos şi a deveni cât ma înţelepţi. Identificaţi visul vostru şi nu-l abandonaţi. Luptaţi pentru acest vis şi mai devreme sau mai târziu veţi constata că aţi devenit ceea ce v-aţi dorit, adică aţi devenit “voi înşivă”. Voi şi succesele voastre ne vor configura nouă viitorul. România are mare nevoie de voi.

Vă doresc un an şcolar 2014-2015 plin de reuşite şi împliniri!

Inspector şcolar general, prof. Dorin Gheorghe Sandea

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...