Actualitate, Stiri

Memorii peste memorii pentru salvarea claselor V-VIII de la școala din Micești

În cadrul unui interviu pe care vice-primarul Municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, ni l-a acordat recent, acesta a făcut precizări în legătură cu poziția primăriei reședință de județ în cazul conflictului juridic dintre părinții elevilor din clasele V-VIII de la Școala din Micești și ISJ Alba.

„Noi am trimis mai multe memorii la Ministerul Educației Naționale în care am spus că nu înțelegem de ce o școală trebuie închisă într-un loc unde avem cea mai mare dezvoltare din ultimii 10 ani, în cartierul Micești, unde știți bine că au fost două Planuri Urbanistice Zonale mari, mai exact PUZ-ul Alba -Micești desfășurat pe 380 de hectare și PUZ-ul Cigaș care are peste 40 de hectare.

Acolo în ultimii ani au fost dezvoltate sute de case și nu înțelegem de ce trebuie închise clasele 5-8 unde sunt peste 60 de elevi care ar trebui relocați. Oricum în prima instanță părinții au avut câștig de cauză și au cerut să se anuleze hotărârea ISJ Alba.

Nu înțelegem cum gândesc cei de la inspectorat, dar cred că nu îi interesează și nu țin legătura cu comitetul de părinți și cu administrația publică locală, ei doar au trimis hotărârea de relocare la minister și de la minster a venit ordinul prin care clasele 5-8 nu mai sunt la Micești.

Eu sunt convins că vor câștiga în instanță și atunci să vedem ce se întâmplă.” a declarat vice-primarul Paul Voicu.

De asemenea, luni 10 seprembrie, în prima zi de școală, deputatul de Alba Florin Roman a pichetat Ministerul Educației, protestând împotriva deciziei de închidere a claselor V-VIII din cadrul Școlii din Micești. Cu acestă ocazie, parlamentarul a avut discuții cu ministrul de resort Valentin Popa și cu secretarul de stat pentru învățământ gimnazial și primar Ionel Florian Lixandru cărora le-a prezentat un memoriu al părinților elevilor din Micești. 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...