Actualitate, Sanatate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Memorandum încheiat de Crucia Roșie Română cu Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii

Crucea Roşie Română, în contextul necesităţii unei informări corecte şi asumate a populaţiei asupra măsurilor de prevenire şi limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID – 19, a încheiat un memorandum împreună cu Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii, având ca principal obiectiv derularea unei campanii media de informare şi conştientizare a populaţiei din România, asigurând astfel accesul liber şi neîngrădit al persoanei la informaţii de interes public.

Prin urmare, vă rugăm ca în limita spaţiului disponibil să asiguraţi difuzarea materialelor video ataşate, în mijloacele dumneavoastră media.

Considerăm că prevenţia continuă să fie măsura principală pe care o putem lua în judeţul Alba, în contextul în care un există până la acest moment cazuri confirmate de infectare cu virusul COVID-19; informaţiile furnizate sunt corecte, asumate şi cu un mare impact, în măsura în care colaborarea cu factorii mass-media este deschisă şi proactivă.

Campania de informare a Crucii Roşii se desfăşoară în prezent la nivel naţional, fiind difuzate materialele noastre prin toate canalele media disponibile.

În consecinţă, sperăm să putem conta pe sprijinul dumneavoastră la nivel local şi de aceasta dată, astfel încât să fie preîntâmpinate informaţiile neconforme şi care pot aduce grave prejudicii populaţiei.

Crucea Roșie Română, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus COVID-19.

Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...