Diverse

Medicina mai aproape de pacienti , cu ajutorul Idmag

Fiecare dintre noi a fost nevoit cel putin odata sa faca o vizita medicului de familie cu privire la anumite probleme de sanatate. Probabil ca pentru cei mai multi dintre noi aceasta s-a dovedit a fi o experienta neplacuta din pricina statului la cozile interminabile din cauza birocratiei accentuate. Cautarea printre miile de fise ale pacientilor necesita timp iar asta presupune fara indoiala creearea de cozi interminabile in marea majoritate a centrelor de sanatate.

cititoare carduri de sanatate – idmag.ro

Nu mai este de multa vreme un secret faptul ca tehnologia avanseaza vertiginos atat in favoarea medicilor cat si a pacientilor daca ne referim strict la medicina. Solutia pentru aceste inconvenite pare a fi aparitia cardurilor de sanatate. Recent, statul roman a adoptat o lege privind infiintarea cardurilor de sanatate pentru a facilita accesul medicilor la informatiile cu privire la datele despre pacient dar si la istoricul acestora. Astfel pe un card de sanatate, vor fi mentionate urmatoarele aspecte: Numele si prenumele asiguratului, codul unic de identificare in sistemul de asigurari, data nasterii dar si termenul de valabilitate al acestuia care este de 5 ani.
In conditiile date, incepand cu data de 1 ianuarie 2015 aceste carduri vor deveni obligatorii pentru toate persoanele cu varsta peste 18 ani. Spre deosebire pacientii care vor fi obligatii sa aiba asupra lor cardul de sanatate atunci cand vor merge la medic, medicii vor fi obligati sa-si achizitioneze cititoare capabile sa citeasca aceste carduri de sanatate. Aceste cititoare trebuie sa ofere protectie completa asupra datelor pacientilor. Prin simpla scanare a cardului, medicul are posibilitatea de a afla in cateva secunde despre ce pacient este vorba, grupa sanguina si Rh acestuia dar si istoricul bolilor acestuia. Toate acestea faciliteaza enorm munca depusa de medic si prescrierea tratamentelor devine mult mai eficienta si mai acurata.
Exista la ora actuala o varietate de cititoare de carduri care in functie de bugetul disponibil in unitatea medicala. Acestea pot avea ecran si tastatura sau fara ecran si tastatura cele care se conecteaza foarte unsor la un calculator. Important este ca acestea sa fie suficient de fiabile si sa ofere protectie absoluta datelor pacientilor. Datele personale ale fiecarui pacient sunt strict confidentiale, de aceea, optarea pentru cititoare de carduri ceva mai performate este un strict necesar.
In conditiile date, www.idmag.ro a inteles perfect aceaste necesitati, de aceea a ales sa lucreze numai cu brand-uri de renume pentru a le oferi clientilor sai produse de inalta calitate si usor de utilizat in acelasi timp.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 ianuarie 2015

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...