Actualitate, Sport, Stiri

Meci câştigat la pas de fetele de la CSU Alba Iulia în faţa celor de la CSM Satu Mare

csu-alba-iulia1O nouă victorie și o calificare în semifinalele campionatului românesc de baschet feminin pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins duminică seară, scor 86-50 (17-17, 26-13, 14-15, 29-5), în cea de-a doua partidă a confruntării din sferturile de finală ale playoff-ului Ligii Naționale, în deplasare, pe CSM Satu Mare și a reușit să închidă disputa și să acceadă în semifinalele competiției interne. Trupa condusă de pe bancă de Miroslav Popov nu a avut mari emoții într-o partidă pe care a controlat-o aproape în totalitate și urmează să întâlnească în semfinale pe CSM Târgoviște.

CSU a început greoi meciul și le-a permis gazdelor din Satu Mare să țină aproape și chiar să încheie la egalitate, 17-17, primul sfert. Universitarele au călcat apoi pedala de accelerație pentru a-și asigura un avantaj cât mai liniștitor la pauza mare și au câștigat cea de-a doua pătrime la o diferență de 13 puncte. La revenirea de la cabine, sătmărencele au avut o tresărire de orgoliu și au controlat cel de-al treilea sfert, pe care au reușit să-l câștige, însă au recuperat doar un singur punct pe tabelă. În ultima parte însă universitarele s-au mobilizat și nu au dorit să mai lase spațiu niciunei surprize și au câștigat în final categoric la o diferență de 36 de puncte, profitând și de faptul că în ultimele 3 minute antrenorul CSM-ului a introdus în teren junioarele. De la formația din Alba Iulia a lipsit Alexandra Uiuiu, care a făcut deplasarea, însă nu a putut evolua din cauza unei răceli.

În urma acestui succes, CSU Alba Iulia duce scorul în sfertul de finală cu CSM Satu Mare la 2-0 și trece mai departe în playoff, în faza semifinală. În penultimul act al campionatului, fetele lui Popov vor întâlni pe CSM Târgoviște, într-o dispută ”cel mai bun din 3 partide”, în care va avea avantajul de a juca două meciuri pe propriul teren. Prima dintre ele va avea loc duminică, 13 aprilie 2014, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

Statistică CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo – 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Chastity Reed – 16 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive, Breanna Salley – 15 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, Annemarie Părău – 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, Tiffany Brown – 11 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Ildiko Nagy – 6 puncte și o recuperare, Larisa Toma – 4 puncte și 2 recuperări, Khadijah Whittington – 2 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive și Marina Mandic – 6 recuperări și 2 pase decisive.

Annemarie Părău, fundaș CSU Alba Iulia: Nu pot să spun că au fost două meciuri ușoare, ne-a fost destul de greu, mai ales pe debut de partide, dar important este că am câștigat ambele confruntări și am trecut mai departe în playoff. Cred că s-a văzut clar din nou pe teren că noi în acest sezon avem o echipă mult mai bună decât Satu Mare. Urmează pentru noi meciuri cu CSM Târgoviște foarte dificile, pe care ne dorim să le trecem cu brio, eu sper să le câștigăm cel puțin cele jucate acasă.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Astăzi am făcut un meci bun, însă nu am plecat chiar cum trebuia, deoarece eram foarte încrezători că vom câștiga și am început puțin relaxați, iar adversarele au forțat și ne-au dar o replică bună, dar în fine, învingătorul nu cred că a fost pus nicio secundă la îndoială, deoarece am avut în permanență avantaj de 5-10 puncte pe tabelă. Îmi felicit sportivele, acum toată lumea este calmă, lucrăm așa cum trebuie, ne facem treaba și mă bucur foarte mult că ne-am respectat statutul de favorită și am încheiat disputa în 2 meciuri. Este bine că avem timp toată săptămâna să pregătim prima partidă din semifinale cu CSM Târgoviște. Sper ca până la reluarea antrenamentelor, marți, să am la dispoziție toate jucătoarele, deoarece acum unele sunt răcite, altele cu accidentări minore, pentru a putea lucra la potențial maxim întreaga săptămână.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...