Actualitate

Masă de Paşti şi Slujbă de Înviere la Spitalul din Alba Iulia

600877_436873839736748_1221336347_nAproximativ 400 de pacienţi vor petrece sărbătorile de Paşti în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Pentru aceştia se va pregăti o masă specială care va cuprinde ou roşu, sarmale şi cozonac.

Dorim să le oferim pacienţilor ocazia să simtă mulţumirea sărbătorilor de Paşti şi să se bucure de o masă cu produse tradiţionale, de aceea vom oferi şi sarmale bolnavilor care nu sunt la regim. 

De asemenea, la masă va fi şi cozonac pe care l-am primt prin donaţie de la firma Transeuro”, a spus Nicoleta Vesa , asistent dietician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Iată meniul în ziua de Paşti pentru pacienţii Spitalului:

Mic dejun: ou roşu, mezeluri, cozonac, şi cacao cu lapte

Prânz: pâine, supă cu tăieţei, sarmale cu smântână; pentru pacienţii cu regim sarmalele vor fi înlocuite cu pireu de cartofi şi grătar de pui.

Cină: pâine, crenvuşti sau virşli, brânză topită şi măr.

Slujbă de Înviere la Capela Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba

Pacienţii şi rudele celor internaţi pot lua parte la Slujba de Înviere de la Capela Spitalului din Alba Iulia.

La fel ca şi în toate bisericile din România serviciul religios va începe la ora 12.00 şi se va încheia cu împărţirea „Paştilor”.

O parte a Slujbei religioase va fi oficiată în aer liber, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Biserica este deschisă pentru toată lumea, pentru pacienţi, rudele acestora dar şi pentru albaiulienii care doresc să participe la Slujba de Înviere.

Liturghia va avea loc în Capela Spitalului.

Dacă timpul ne va permite vom încerca să ieşim şi afară în timpul Sluijbei, pe locul unde se va ridica noua Biserică”, a spus preotul Mircea Sicoe.

Recomandările medicilor specialişti pentru masa de Paşti

Ministerul Sănătăţii a formulat o serie de recomandări ale medicilor specialişti în sănătate publică în ceea ce priveşte masa pentru sărbătorile Pascale.

Aceştia au atras atenţia mai ales asupra consumului de alimente bogate în grăsimi, după perioada de post, care pot predispune la probleme digestive.

Persoanele care suferă de afecţiuni digestive, ulcere, gastrite sau afecţiuni hepatice precum şi bolnavii de diabet trebuie să fie mai atenţi la alimentaţie şi să urmeze şi tratamentul prescris de medicii specialişti.

De asemenea persoanele care au ţinut Postul Paştelui trebuie să facă o trecere treptată spre alimentele care conţin carne.

Recomandările medicilor pentru masa de sărbători

Carnea şi preparatele din carne de miel trebuie achiziţionate de la comercianţii autorizaţi care pot face dovada controlului sanitar-veterinat al produselor.

Alimentele tradiţionale trebuie consumate cu moderaţie.

De la masa de Paşte nu trebuie să lipsească nici legumele, fructele şi produsele lactate.

Consumul excesiv de alcool poate cauza probleme medicale serioase şi se recomandă moderaţie.

De asemenea, medicii specialişti atrag atenţia că activitatea fizică este foarte importantă şi în zilele de sărbătoare, la fel ca şi hidratarea corespunzătoare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...