Actualitate

Martorii lui Mureşan în dosarul Berbeceanu: Oameni de afaceri, poliţişti, avocaţi şi sri-isti

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis zeci de martori în procesul în care sunt judecați fostul procuror șef al DIICOT Alba- Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT – Nicolaie Cean și fostul ofițer de crimă organizată, Alin Muntean. Instanța a stabilit, totodată, și termenul la care vor fi audiați martorii care în unele cazuri sunt comuni, atât ai apărării cât și ai acuzării.
Zeci de martori sunt în dosarul în care sunt judecați procurori DIICOT și polițiști de crimă organizată, după ce instanța de la Înalta Curte a admis rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție în dosarul în care fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, este parte vătătmată.
Astfel, Direcția Națională Anticorupție, cea care îi acuză pe Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean de represiune nedreaptă, fals în înscrisuri și complicitate la represiune nedreaptă, a propus aproape 60 de martori. Printre aceștia sunt ofițeri BCCO, foști colegi ai lui Traian Berbeceanu, dar și oameni de afaceri hunedoreni de care DIICOT-ul spunea că Berbeceanu îi favoriza, dar și persoane din lumea interlopă cercetate și condamnate în urma acțiunilor fostului șef de la BCCO Alba, de la care procurorii DIICOT au obținut, prin presiuni și favoruri, declarații împotriva lui Berbeceanu.
Alin Muntean a propus 13 martori, în timp ce Ioan Mureșan-fostul șef al DICOT Alba a propus 50 de martori. De la ofițeri SCCO, la procurori DIICOT sau actuamlmente DNA, până la fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu sau colonelul Borhină-Direcţia Judeţeană Hunedoara a Serviciului Român de Informaţii sau Marius Filimon de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Hunedoara. Tot Mureșan i-a propus ca martori pe afaceriști hunedoreni, dar și pe Lunca Anversa, pe care l-ar fi favorizat, precum și pe inspectorul şef IPJ Alba chestorul principalIoan Căbulea.
Instanța de la Înalta Curte a admis crerile inculpaților de eliberare de copii de pe suporţii optici existenţi la dosarul cauzei, dar și proba cu înscrisuri solicitată de Mureşan Ioan.
Fostul procuror șef al DIICOT Alba nu vrea să fie audiat de Înalta Curte, în timp ce Nicolaie Cean nu a propus niciun martor în favoarea lui.
Instanța va audia martorii până în noiembrie anul viitor.
Următorul termen a fost stabilit pentru 14 ianuarie.
Ioan Mureșan, fostul procuror șef al DIICOT Alba, este judecat pentru abuz în serviciu, fals intelectual și represiune nedreaptă. Un alt fost procuror DIICOT, Nicolaie Cean, este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu asimiliat infracțiunilor de corupție, în timp ce Alin Muntean este judecat pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la represiune nedreaptă.
În rechizioriul procurorilor anticorupție se arată că Ioan Tarnu (fostul șef al SRI Alba și Liviu Schiau-fost ofițer de crimă organizată) au vrut să se răzbune pe Berbeceanu, în urma dosarului instrumentat de acesta și DIICOT Hunedoara, dosar care a fost trimis în judecată.
”Au manifestat (Tarnu și Schiau-n.r.) dorința de răzbunare împotriva lui Berbeceanu Traian, sens în care au înțeles să colaboreze cu inculpatul Muntean Alin în mod direct, pentru a furniza acestuia persoane dispuse să dea declarații necorespunzătoare adevărului, care să ajute la inculparea lui Berbeceanu Traian”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție.
sursa: http://gazetadedimineata.ro/infractionalitate/zeci-de-martori-in-dosarul-de-la-dna-al-lui-berbeceanu-muresan-s-a-inconjurat-de-politisti-procurori-avocati-si-sri-isti/

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...