RADIO ALBA
Actualitate

Marius Sepi: 54 de posturi au fost deblocate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

IMG_1853

Veşti bune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Prim vicepreşedintele Sanitas Marius Sepi adeclarat că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au fost54 de posturi. Vestea vine după negocierile avute cu ministerul Sănătăţii de către SANITAS
Sindicaliştii SANITAS au mai cerut deblocarea unor posturi la spitalele din Aiud, Sebeş, Aiud, Abrud, Cugir.
„Avem discuţii cu Ministerul sănătăţii pentru plata zâmbetelor şi sâmbetelor, astfel că veniturile angajaţilor din Sănătate va creşte cu 200-300 lei, reprezentând circa o treime din veniturile lor. De asemenea am reşit finanţarea pentru zonele sensibile: TBC-urile care nu erau finanţate, LSM-uri, DSP-uri, sunt bani care vor intra în domeniul Sănătăţii”, a spus Marius Sepi.
Sepi a mai declarat: „Prin Legea 62 greva putea fi declanşată doar dacă ai contracte colective de muncă. Legea era prost făcută de Guvernul Boc, dar noi am reuşit cu reprezentanţii Guvernului ponta negocierea, semnarea şi înregistrarea contractului colectiv de muncăpe sector. Suntem al doilea sector din România care reuşeşte încheierea contractului colectiv de muncă pe sector ca o minimă protecţie pentru cei 221.000 angajaţi”.
Din ianuarie 2014 venitul minim din sector va creşte la 850 lei, iar din iunie va creşte la 900 lei.
De asemenea, se discută un proiect de ordonanţă prin care autorităţile locale să poată interveni financiar, nu doar pentru plata utilităţilor din spitale, ci şi pentru salariile din domeniu, a explicat Marius Sepi.

Distribuie Acum

2 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...