Actualitate, Politica, Stiri

Marius Ceteraş, despre Florin Roman: ”Omul Marilor Indemnizaţii, furios că a ratat Marele Ciolan”

CeterasÎn fiecare an de 1 Mai ne-am obişnuit să vedem la televizor o scenă devenită din păcate tradiţională: sute de bucureşteni înnebuniţi de mirosul micilor oferiţi cu generozitate de Vanghelie & Asociaţii, care se îmbulzesc să prindă şi ei măcar o porţie. Şi cum niciodată nu sunt mici suficienţi cât să ajungă pentru toţi cei prezenţi, unii rămân cu buzele umflate şi încep să-şi manifeste revolta prin ţipete disperate. Această scenă a fost prima care mi-a venit în minte urmărind conferinţa de presă a PNL Alba de săptămâna trecută, urmată de numeroase postări pe Facebook ale liderului PNL Alba Iulia, Florin Roman, Omul Marilor Indemnizaţii luate prin diverse consilii de administraţie pe vremea când locomotiva sa politică, Teodor Atanasiu, ocupa poziţii importante în guvernul Tăriceanu.

Cei care au urmărit ieşirile publice ale domnului Florin Roman, au putut observa cum micile sale înţepături cu colegii pesedişti din răposata coaliţie USL au încetat brusc în ultimele săptămâni. De ce oare tocmai atunci?  Probabil Omul Marilor Indemnizaţii a simţit şi el prin sediul PNL Alba mirosul ciolanului de Bucureşti destinat şefului său şi şi-a făcut imediat nişte calcule simple: merge locomotiva politică Teodor Atanasiu la Bucureşti, trage şi câteva vagoane politice albaiuliene până pe malurile Dâmboviţei. E lesne să ni-l închipuim pe Omul Marilor Indemnizaţii visându-se din nou în Marile Consilii de Administraţie ale Marilor Societăţilor Comerciale din subordinea Marelui Minister al Economiei, la fel ca în vremurile sale bune, şi făcându-şi calcule cu Mari şi Multe Zerouri.

Dar ghinion, tocmai când un Mare şi Îmbelşugat Viitor se întrezărea pentru Omul Marilor Indemnizaţii, se găsi Victor Viorel “Păcală” să-i dea ţeapă lui Crin “Tândală”, şi să-l alunge de la masa cu Marile şi Gustoasele Bucate  ale guvernării useliste. Iar când ciolanul dispare, dispare şi mirosul de ciolan. Şi uite-aşa, cum dispăru mirosul de ciolan dâmboviţean de prin sediul PNL Alba, se trezi Omul Marilor Indemnizaţii din Marea Vis în care se cufundase în ultimele săptămâni şi, furios cā a ratat Marele Ciolan, se apucă să ţipe la Ponta & Asociaţii mai ceva decât urlă miticii care nu ajung la rând la micii oferiţi de Vanghelie. Marile Sentimente Antipesediste ale Omului Marilor Indemnizaţii au apărut cât ai zice ciolan, în încercarea disperată de a face electoratul să uite Marile şi Neonoratele Promisiuni Electorale făcute de alianţa ciolanistă liberalo-pesedistă şi de a-l plasa pe Omul Marilor Indemnizaţii în postura de Mare Opozant al PSD.

Parerea mea şi a PDL Alba este că Omul Marilor Indemnizaţii ar fi mai bine să tacā. Sau dacă tot are chef să se audă vorbind, să ne povestească despre Marile Promisiuni Electorale făcute de liberali împreună cu aliaţii pesedişti acum doi ani şi despre cum au fost acestea onorate, despre Marile Reduceri de Impozite promise, despre Marea Reducere a TVA de la 24% la 19% promisă, despre Marile Investiţii şi milioanele de locuri de muncă promise sau, de ce nu, despre Marile Salarii din ASF-ul condus de colegul său liberal Dan Radu Ruşanu, un subiect care îi este cu siguranţă familiar şi provocator de plăcute amintiri. Nu încercaţi sā ştergeţi cu buretele într-o zi tot rāul fācut de PNL alāturi de PSD în ultimii 3 ani şi sā faceţi uitate toate minciunile datoritā cārora USL a ajuns la guvernare. Aveţi mācar decenţa de a vā asuma eşecul guvernārii alāturi de PSD şi abia apoi faceţi pe Marele Opozant. Asta aşteptă cetăţenii de la dumneavoastră, domnule Florin Roman, nu frustrări de politician care nu a mai ajuns la ciolan.

Marius Ceteraş, prim-vicepreşedinte PDL Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...