Politica

Mărirea cuantumului burselor școlare și creșterea numărului de elevi care le primesc – inițiative ale consilierilor locali PSD Alba Iulia

Consilierii locali PSD Alba Iulia fac demersuri concrete pentru mărirea cuantumului burselor școlare, dar și pentru creșterea numărului de elevi, din municipiu, care să beneficieze de ele. Susținerea educației rămâne un obiectiv important al aleșilor social-democrați.

La inițiativa consilierului local Narcisa-Ioana Bărbuleț, de profesie dascăl, cuantumul burselor de merit ar urma să fie majorat, de la 125 la 150 de lei/elev/lună, iar de acești bani vor beneficia elevii care au media cel puțin 9,50, (nu cel puțin 9,90, conform criteriilor prezente).

De asemenea, o altă modificare vizează bursele de studiu, de care ar urma să beneficieze și elevii de gimnaziu care au cel puțin media 9 (nu 9,50, conform criteriilor prezente) și nota 10 la purtare. Bursele de studiu rămân la aceeași sumă – 100 de lei/lună/elev și ar urma să fie acordate tuturor elevilor (din gimnaziu și liceu), care îndeplinesc cele două criterii.

”Demersurile PSD se vor concretiza dacă majoritatea PNL și USR-PLUS din Consiliul Local va vota, la ședința din 26 februarie, proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii 271/2020 a Consiliului Local căruia i s-au adus modificări în urma inițiativelor consilierului local Narcisa-Ioana Bărbuleț.

Este greu de crezut că ceilalți consilieri locali se vor opune unui proiect de hotărâre ce are scopul unic de a susține performanța în educație, de a stimula competiția școlară, respectiv de a aprecia eforturile celor care se pregătesc temeinic.

Consilierii PSD Alba Iulia au cerut modificarea mediilor de la care se vor acorda bursele școlare, dar și creșterea cuantumului acestora, din dorința de a răsplăti, pe de o parte, dar și de a încuraja, pe de altă parte, obținerea unor rezultate mai bune în procesul de pregătire școlară.

Cu această ocazie, consilierii locali ai PSD Alba Iulia – Bogdan Medrea, Alin Stanciu, Dana Nanu și Narcisa Ioana Bărbuleț – transmit tuturor elevilor succes în pregătirea școlară!

Aleșii locali ai PSD vor pune mereu pe primul plan necesitățile și recomandările elevilor. La finalul lunii ianuarie, europarlamentarul Victor Negrescu și parlamentarii Marcel-Radu Tuhuț și Călin Matieș au răspuns invitației reprezentanților elevilor și au analizat, împreună, subiecte de actualitate, au vorbit despre nevoia de a aloca sume suplimentare pentru educație și despre cum se poate îmbunătăți calitatea învățământului”, se arată într-un comunicat de presă.

The post Mărirea cuantumului burselor școlare și creșterea numărului de elevi care le primesc – inițiative ale consilierilor locali PSD Alba Iulia appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 februarie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...