Actualitate, Evenimente, Stiri

„Mariajul” politic al dreptei, făcut public în Alba de Teodor Atanasiu şi Mircea Hava

Liderii PDL şi PNL de la nivel judeţean, Mircea Hava şi Teodor Atanasiu, au făcut astăzi anunţul oficial cu privire la „mariajul” politic dintre cele două formaţiuni. Astfel, colaborarea mai mult sau mai puţin recunoscută la nivel judeţean între cele două partide, devine una cu acte în regulă.

Obiectivele imediate stabilite de cele două partide le reprezintă conlucrarea în cadrul Parlamentului, al consiliilor judeţene şi locale, precum şi în interiorul formaţiunilor, parcurgerea cât mai rapidă a paşilor pentru ca noul partid să fie statutar, dar şi alegerea candidatului care va reprezenta noua construcţie politică la alegerile prezidenţiale din toamnă.

„Vă putem spune cu certitudine că dorinţa celor două partide, PNL şi PDL este una fermă dar nu vom face acest lucru mai repede decât ne permite legislaţia românească şi constrângerile interne ale celor două partide, privind statuturile. Cele două comisii de negociere care lucrează, din partea PNL şi PDL, au parcurs deja o anumită etapă a discuţiilor, astfel încât să avem conturaţi foarte clar pentru anul acesta câţiva paşi. (…) Cât de curând, sper să avem şi congresele de fuziune a partidelor. Până la realizarea efectivă a acestei fuziuni, vom face demersurile de armonizare a grupurilor parlamentare, a consilierilor locali şi judeţeni, a conducerilor celor două partide, care vor trebui să lucreze împreună. Pentru noi este important faptul că acest mare partid de dreapta va echilibra scena politică din România. Până acum a fost o scenă politică total dezechilibrată, în care exista un mare partid de stânga şi multe partide mici de dreapta. Într-o democraţie adevărată trebuie să existe un echilibru între stânga şi dreapta”, a declarat Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba.

La nivelul judeţului Alba, încă de la alegerile locale au existat suspiciuni, care au fost confirmate în timp, că ar exista o colaborare între PNL şi PDL, asta în condiţiile în care liberalii făceau parte din Uniunea Social Liberală.

„Eu mă bucur că toate lucrurile se duc acolo unde am vrut. Nu vă ascund, de mult discutăm împreună lucrurile astea şi stiţi bine că am făcut împreună un pas. Că lucrurile nu s-au dus aşa cum am vrut noi şi au fost alte constrângeri, este cu totul altceva, dar dorinţa noastră este dorinţa noastră, indiferent de discuţiile şi poveştile care au fost între noi. În politică mai sunt şi discuţii peste care trebuie să trecem. Eu personal nu am ce să reproşez, nu am ce să îmi reproşez. Un singur lucru nu aş vrea să ajung să îmi reproşez vreodată, dar sunt sigur că nu va fi cazul, că această construcţie nu se realizează”, a declarat Mircea Hava, liderul PDL Alba.

Întrebat ce părere are despre Klaus Iohannis în postura de candidat al noului partid, Mircea Hava a spus că: „Mie îmi place. Îmi place şi stilul dânsului de a discuta. Mai puţine discuţii, mai sec, corect şi la obiect. Eu sunt sigur că va fi un preşedinte al României aşa cum ne dorim, fără tot soiul de „circoteci” şi cred că va avea grijă de ţară, atât cât poate ca preşedinte. I-am spus şi lui, va fi o bătălie, dar el se bazează pe mulţi soldaţi şi generali care ştiu ce înseamnă bătăliile şi care ştiu ce trebuie făcut”.

Până la realizarea efectivă a fuziunii, va exista o conducere formată din doi copreşedinţi, iar mai apoi va fi ales preşedintele noului partid, precum şi echipa de conducere. În ceea ce priveşte organizaţia care va funcţiona la nivel judeţean, Atanasiu şi Hava au evitat să dea un răspuns cu privire la un posibil preşedinte, spunând că ambii sunt propuşi pentru funcţii la nivel central.

Noul partid va avea peste 1.600 de primari, mai bine de jumătate din primarii României şi aproape 60% din consilierii locali şi judeţeni din ţară.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...