Actualitate, Politica, Stiri

Marele om politic liberal Ion I. C. Brătianu va fi sărbătorit la Alba Iulia

În 20 august a.c. se vor împlini 150 de ani de la naşterea lui Ion I. C. Brătianu, iar cu acestă ocazie, TNL Alba va organiza la Alba Iulia un important eveniment de marcare a momentului.

Programul va începe la ora 17.00, când vor avea loc depuneri de coroane la statuia marelui om politic, din municipiul Alba Iulia. Ulterior, de la ora 18.00, la Sala Unirii se va desfăşura o dezbatere publică sub genericul „Omagierea unui artizan al Marii Uniri: Ion I.C. Brătianu – 150 de ani de la naştere”. Subiectele principale vor avea în vedere biografia marelui om politic liberal, personalitate lui Ion I. C. Brătianu în contextul implicării României în primul război mondial şi importanţa demersurilor lui pentru realizarea Marii Uniri de la 1918. În cadrul manifestării va avea loc şi premierea elevilor câştigători la concursul „100 de ani de la declanşarea primului război mondial”, desfăşurat de TNL Alba pe parcursul lunilor iunie şi iulie ale acestui an.

Printre invitaţi se numără lideri locali ai Partidului Naţional Liberal, profesori de istorie şi oameni de cultură din judeţele Alba şi Cluj.

Sunt aşteptaţi să participe toţi cei care sunt interesaţi de acest eveniment.

Prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt PNL Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...