Actualitate, Evenimente

Marek Czarnecki, multiplu câştigător al British Professional Photography Award, invitat special la ASLO 2015

Marek Czarnecki, multiplu câştigător al British Professional Photography Award, echivalentul premiului Oscar pentru fotografie, este unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a Festivalului de fotografie şi film „Alba sub lumini de Oscar”. Evenimentul aduce la Alba Iulia lectori de top în domeniul fotografiei şi filmului care îi vor învăţa teoretic dar mai ales practic pe cursanţi tehnicile şi secretele celor două arte vizuale. Pasionaţii de fotografie şi film mai au la dispoziţie doar câteva zile, până la sfârşitul săptămânii, pentru a se înscrie la work-shop-urile gratuite organizate în cadrul festivalului, înscriere care le asigură totodată participare şi la concursurile cu premii în valoare totală de peste 6.500 de euro.

Marek Czarnecki este pentru a doua oară la Alba Iulia şi recunoaşte că, după ediţia din 2014 a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar”, s-a îndrăgostit de arhitectura cetăţii istorice din municipiu. Sub genericul „Oraşul şi clădirile sale”, Marek Czarnecki va încerca să descopere alături de cursanţii săi misterele arhitecturii din Alba Iulia pe care ulterior, prin intermediul fotografiilor realizate, să le dezvăluie publicului din întreaga lume.
„Alba Iulia este un loc minunat cu o parte veche a oraşului, Cetatea, frumoasă şi dătătoare de inspiraţie pentru a face fotografii şi pentru a cunoaşte alţi pasionaţi de fotografie. Pentru mine acest loc a fost de mare inspiraţie şi cred că orice fotograf ar spune asta. Pentru a face fotografii foarte bune trebuie să stai cel puţin 3 – 4 zile aici sau să vezi acest loc în anotimpuri diferite” spune Marek Czarnecki.

Polonezul Marek Czarnecki este unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial fiind multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie). Marek Czarnecki a câştigat de patru ori „The Master Photographer Awards” şi totodată este câştigător multiplu al „The Epson International Pano Awards”. Fotograful este inclus în top 5 mondial pentru fotografiile sale panoramice fiind considerat unul dintre cei mai buni specialişti în fotografie comercială, fotografie industrială, fotografie de produs şi fotografie landscape sau peisaj.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...