Actualitate

„Marea unire a creativilor@Alba Iulia”, un eveniment găzduit de Cetatea Marii Uniri

În perioada 5 – 11 noiembrie 2018, la Alba Iulia va avea loc „Marea unire a creativilor@Alba Iulia”, un proiect în premieră națională, special creat pentru a marca aniversarea Centenarului la Alba Iulia și pentru a poziționa orașul pe harta centrelor culturale inovative la nivel european.

Finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Alba Iulia, proiectul „Marea unire a creativilor@Alba Iulia” are loc în contextul deschiderii, în următorii ani, a unor noi spații dedicate industriilor creative la Alba Iulia și are rolul de a contura un nou model de dezvoltare comunitară prin cultură și de a stabili un cadru de discuție și schimb de bune practici între centre culturale europene. În același timp, proiectul dorește să familiarizeze publicul local cu specificul industriilor culturale și creative, pentru a se putea dezvolta pe termen lung o strategie în acest sens. Proiectul „Marea unire a creativilor@Alba” cuprinde trei secțiuni principale:

-Întâlnirea internațională a hub-urilor culturale – reprezentanții hub-urilor culturale importante din mai multe țări europene vor discuta despre potențiale modele de dezvoltare culturală și comunitară în contextul deschiderii unui nou hub cultural la Alba Iulia;

-Sesiune de workshop-uri dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, în cinci domenii din sectorul industriilor creative: video design, storytelling, marketing cultural, DJ-ing și design grafic. Această etapă se va încheia cu organizarea unui festival realizat integral de participanții la workshop-uri, fiecare dintre aceștia având ocazia să contribuie direct la realizarea unei părți din eveniment (spre exemplu: realizarea unui playlist, crearea unui design video ș.a.m.d.); doritorii se pot înscrie până în data de 28 octombrie.

-Hub cultural mobil – 4 panouri interactive realizate de elevi și locuitori albaiulieni, sub coordonarea unor artiști locali, vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina.

Proiectul se adresează în principal operatorilor culturali, comunității de tineri antreprenori din domeniul industriilor creative, autorităților publice locale și județene, comunității de artiști locali, elevilor și studenților, dar și publicului larg din Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 octombrie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...