Educatie, Stirea Zilei, Stiri

Mălina Roşca din Alba Iulia, medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Şase medalii a obţinut România la Olimpiada Internaţională de Astronomie care a avut loc în Kîrghistan. Este vorba de o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz, obţinute la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie.

Medalia de aur aparţine lui Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Argintul a fost câştigat prin Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), care câştigase medalia de argint şi la ediţia anterioară.

Medaliile de bronz au fost câştigate de albaiulianca Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

De notat că eleva Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a mai făcut parte Maria-Cristiana Dedu (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi profesorii Anca Marian de la Colegiul Naţional „I.M. Klein” din Blaj şi Dan Oniciuc de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ.

Felicitări tuturor celor din lotul României!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...