TEATRU ALBA
Evenimente

Mâine la Blaj are locTârgul Căciulilor

blaj-caciuli-358Câteva mii de persoane sunt aşteptate vineri, 6 decembrie, la Blaj la tradiţionalul „Târg al Căciulilor” organizat anual de Sfântul Nicolae.
Manifestarea are o vechime de peste 200 de ani şi marcă pe vremuri debutul sărbătorilor de iarnă, prilej bun pentru locuitorii din Ardeal şi nu numai să îşi cumpere căciula din piele potrivită pentru iernile grele.
„Este un eveniment de tradiţie pe care dorim să-l perpetuăm, atât pentru conotaţia sa istorică dar şi pentru latura sa practică. Cred că anul acesta va fi ultima ediţie ce va avea loc pe bulevardul central al oraşului pentru că luăm în considerare să oferim Târgului Căciulilor o locaţie mult mai generoasă”, a declarat primarul Gheorghe V. Rotar>
Primăria Municipiului Blaj va închide traficul rutier pe bulevardul central și pe străzile adiacente începând cu seara zilei de 5 decembrie astfel încât cei peste 350 de comercianți să își poată instala standurile.
Denumiți în mod popular “căciulari”, comercianții de articole din blană vor avea la dispoziție aproximativ 30 de standuri în zona centrală a târgului.

Distribuie Acum

5 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...