Actualitate, Social

Mai aproape de piața muncii prin cursuri de inițiere și perfecționare profesională

Persoane care muncesc în propria gospodărie, şomeri de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă, dar şi persoane inactive (casnice) din șapte comune din județul Alba își sporesc șansele de reușită pe piața muncii, aflată într-o permanentă shimbare.

Cursuri de inițiere și perfecționare

Printr-un proiect al Asociaţiei „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale- CERESS Alba sunt organizate, în regim de gratuitate, programe de inițiere și perfecționare. În comuna Pianu de Jos este în derulare cursul de perfecționare în ocupația de „Animator socio-educativ“, specialistul care aplică diverse practici și tehnici de animație în grup, fără să neglijeze relația individuală.

Demersul pus în practică în parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, presupune și organizarea a două programe de inițiere în ocupațiile:„ Operator introducere, prelucrare și validare date “, la Șugag; respectiv „Competențe comune-competențe antreprenoriale“, la Galda de Jos.

Tot prin proiect, alte 83 de persoane s-au calificat gratuit în ocupațiile de „Administrator pensiune turistică“ și de „Lucrător comercial“. Absolvenții programelor de formare și-au dezvoltat calificarea și nivelul educațional și au primit certificate recunoscute pe piața muncii atât în țară cât și în Uniunea Europeană. Cei care doresc să obțină informații suplimentare, o pot face la numerele de telefon /813800, 0769/052753, persoană de contact Popescu Bianca.

Dezvoltare organizată a resuselor umane

Beneficiarii proiectului „Centrul de servicii integrate pentru dezvoltarea resurselor umane“, provin din 42 de sate din județul Alba, aparținătoare comunelor: Pianu de Sus, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Sântimbru, Săsciori, Ighiu, Șugag. În total, cel puţin 200 de persoane din cele șapte comune au primit servicii de informare profesională, consiliere şi orientare profesională, evaluare vocaţională. Practic, au fost instruiţi cum să-şi caute un loc de muncă, cum să se prezinte la un interviu de angajare și au aflat informaţii despre piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor. Serviciile au fost asigurate prin deplasarea specialiştilor proiectului în teren. Metodele de lucru ajută la completarea, diversificarea și îmbunătățirea serviciilor asigurate de instituțiile statului.

Demersul Asociației CERESS Alba asigură o dezvoltare organizată a resurselor umane în cele șapte comunități din Alba. Studii realizate înainte de demararea proiectului arată că doar 1 % dintre beneficiarii serviciilor aduse gratuit prin proiect au urmat liceul sau şcoala profesională și au un nivel redus de informare şi formare profesională. Sunt principalele cauze care duc la dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. Proiectul este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...