Actualitate, Stiri

LUNI: Adunarea Generală a Asociației „Țara Vinului”

CJ-Alba-358Luni, 3 martie, de la ora 11.00, la Crama Apoulon din Bucerdea Vinoasă se va desfășura Adunarea Generală a Asociației „Țara Vinului”, asociație a producătorilor din județul Alba, sprijinită de Consiliului Județean Alba, ce reunește peste 50 de vinificatori și 18 Consilii Locale din județul nostru.

În cadrul ședinței se va discuta activitatea desfășurată de asociație în anul 2013, dar și programul de acțiune al anului 2014, inclusiv participarea la evenimentele organizate de Consiliul Județean Alba și Consiliile Locale membre de pe cuprinsul județului. Totodată, reuniunea este și prilej de întâlnire pentru vinificatori și de dezbatere a problemelor cu care aceștia se confruntă în mod curent.

Asociaţia Ţara Vinului a fost înfiinţată în anul 2007, la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba, cu scopul de a promova turismul vitivinicol în judeţul Alba, de a impulsiona dezvoltarea acestui sector şi de a-l integra în reţeaua internaţională a turismului vitivinicol. Astfel s-a reușit și organizarea asociațiilor de vinificatori în cele patru podgorii tradiționale Aiud, Alba-Iulia, Tîrnave și Sebeș- Apold.

Printre obiectivele majore ale asociaţiei se numără promovarea producţiei vinului de calitate, dezvoltarea turismului rural şi al vinului, păstrarea regiunilor vitivinicole tradiţionale, extinderea pieţei şi a cererilor pentru vinurile de calitate tradiţionale, locale, protejarea artei, culturii, valorilor monumentale şi a arhitecturii tradiţionale, împreună cu coordonarea şi reprezentarea intereselor gospodarilor şi meşteşugarilor locali.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...