Actualitate, Stiri

În luna august poliţiştii din Alba participă la acţiunea „Blocada”

În luna august, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, desfăşoară activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”.

Această acţiune este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

La acţiune participă şi poliţiştii din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase care vor desfășura activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba.

O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară. În acest sens, poliţiştii Serviciului Transporturi, acţionează punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 5-8 august 2014, poliţişti din structurile menţionate mai sus, au constatat 19 infracţiuni, din care 11 la regimul circulaţiei rutiere, au reţinut 22 de permise de conducere şi 27 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 782 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.675 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 606 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 136 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 la Legea 12/1990 privind comerţul.

IPJ Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...