Actualitate

Lucrările la tronsonul III al autostrăzii Sebeş Turda încep în septembrie

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 399/2014 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiţii „ Autostrada Sebeş – Turda” şi ale prevederilor contractuale, începând cu data de 01.08.2014, firma executantă a lucrărilor la autostrada Sebeş – Turda, tronsonul 3, are dreptul de acces total pe suprafaţa destinată şantierului de lucru din zonă, ca urmare a exproprierilor efectuate recent.
Cetăţenii din comunele Miraslău şi Aiud, au solicitat în urmă sprijinul prefectului în vederea întârzierii începerii acestor lucrării până la data necesara recoltării culturilor ceraliere aflate pe suprafeţele de teren, care urmează a fi eliberate în vederea construirii autostrăzii.
În urma discuţiilor purtate între prefectul judeţului şi reprezentanţii firmei constructoare cu privire la aspectele mai sus menţionate, s-a decis ca pe o lungime de circa 1,5 kilometri din totalul de 12,45 kilometri, din tronsonul 3, lucrările să nu înceapă mai devreme de începutul lunii noiembrie a.c, deoarece există plantaţii de viţă de vie şi pepiniere viticole şi pomicole, o parte din aceste investiţii fiind realizate cu fonduri europene. Acestea urmează a fi mutate, lucru ce necesită o perioadă de timp, mai îndelungată, iar lucrările nu pot fi începute înainte de luna octombrie.
În ceea ce priveşte proprietarii de terenuri cultivate cu cereale, prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat constructorilor, ca din fonduri proprii să pună la dispoziţia localnicilor, mijloace de recoltare a porumbului în starea în care se află în prezent şi să asigure transportul acestuia, porumbul putând fi folosit ca masă furajeră, proprietarii de culturi fiind degrevaţi astfel de costurile necesare recoltării şi transportului.
În vederea identificării unor soluţii amiabile şi satisfăcătoare pentru ambele părţi, care să fie transpuse de urgenţă în practică, prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba se vor întâlni vineri, 29.08.2014, la sediile Primăriilor din Mirăslău şi Aiud, începând cu ora 8.00. respectiv ora 9.00 cu reprezentanţii firmei executante a lucrărilor şi cetăţenii din localităţile respective, persoane afectate direct sau interesate de aspecte privind realizarea acestei investiţii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...