Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Lucrările de modernizare a Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba au fost finalizate (foto)

Recent, lucrările de modernizare a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost finalizate, în prezent acesta asigurând condiții de cazare și măsuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din România.

În perioada 2018 – 2019 au fost efectuate lucrări de consolidare, extindere și modernizare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

S-a înlocuit instalaţia electrică, sistemul de iluminare şi sistemul de distribuire a semnalului TV, fiind instalat şi sistem de radioficare. De asemenea, a fost refăcut sistemul de canalizare.

Au fost renovate camerele de deţinere şi au fost recompartimentate, suprafaţa a fost mărită, iar în interiorul acestora s-au amenajat spaţii destinate activităţii igienico-sanitare care cuprind duş, cada de duş, chiuvetă, vas de WC, oglindă şi ventilator. În fiecare cameră au fost instalate aparate tv și aparate de aer condiționat.

Ferestrele exterioare au fost schimbate şi permit iluminarea și aerisirea suficientă a spațiului, iar uşile camerelor au fost înlocuite cu uşi metalice dublate de grilaj metalic. Lumina artificială corespunde standardelor tehnice recunoscute în domeniu.

Spaţiul de detenţie respectă demnitatea umană şi întruneşte standardele sanitare şi de igienă, fiind dotat astfel încât să ofere persoanelor lipsite de libertate condiții pentru dormit, servirea mesei şi păstrarea bunurilor personale.

Cele 15 camere de deţinere au o capacitate totală de 30 de locuri.

De asemenea, în urma lucrărilor de reabilitare a fost amenajat un club, un cabinet medical, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă.

Pereţii aferenţi celor două curţi de plimbare au fost consolidaţi, iar în interiorul curţilor au fost montate aparate de gimnastică pentru efectuarea de exerciții fizice și elemente fixe pentru asigurarea odihnei și relaxării.

Au fost instalate posturi fixe de telefonie publică pentru asigurarea, în mod corespunzător, a dreptului la convorbiri telefonice şi au fost îmbunătăţite sistemele de pază şi siguranţă şi eficientizate activităţile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în cadrul centrului.

În cadrul centrului au fost amenajate spații în care se efectuează audierea persoanelor custodiate și audieri de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din penitenciar, în procedurile de refuz de hrană sau plângeri împotriva condițiilor de detenție. Se asigură dreptul la vizită cu apărătorii aleși, cu psihologul, cu preotul pentru asistența religioasă, cu reprezentați diplomatici, în cazul persoanelor cu cetățenie străină și întrevederi cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, cu atribuții în respectarea drepturilor omului.

Valoarea investiției a fost de 2.783.094,85 lei, cu T.V.A., iar contractul a fost atribuit, prin licitaţie publică şi executat de către SC LINCOLN SRL.

foto IPJ Alba

Distribuie Acum

4 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice