Actualitate, Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Sebes

Luca Nicolae, președinte PSD Sebeș:”Primarul Dorin Nistor a eșuat lamentabil pe tema poluării”

COMUNICAT DE PRESĂ

În cei aproape patru ani, Dorin Nistor, primarul din Sebeș, a făcut doar ”figurație” pe tema poluării, eșuând fără drept de apel. În schimb, s-a remarcat în ceea ce privește plantarea de mușcate, montarea de gazon mai scump decât pe Național Arena, cheltuirea banilor publici pe excursii în străinătate, sărbători câmpenești și contractarea de împrumuturi.

Dacă și-ar fi dorit cu adevărat respectarea legislației în vigoare ar fi luat măsuri pentru monitorizarea calității aerului încă din primele zile de mandat, având în vedere că solicitările locuitorilor în acest sens erau arhicunoscute. Dacă și-ar fi dorit înăsprirea ei – așa cum ar fi normal pentru un primar al unui oraș puternic industrializat și cu trafic intens – găsea soluții și pârghii legislative. O astfel de intenție, chiar dacă ar fi fost foarte greu realizabilă, ar fi fost legitimă și apreciabilă.

La jumătatea mandatului a luat decizia organizării unui referendum pentru consultarea populației privind monitorizarea calității aerului. Dacă îi era, într-adevăr, ”drag de Sebeș” nu cheltuia banii publici pentru un referendum, greu de validat din cauza rigorilor constituționale, ci îl achiziționa respectând procedurile legislative. A fost, de fapt, un instrument de marketing politic, un prilej de a interacționa cu alegătorii la mijlocul mandatului, o modalitate de a te face interesat de un subiect important, însă fără niciun rezultat, punctând doar la capitolul impresie artistică.

În fapt, Dorin Nistor a amânat cât de mult posibil monitorizarea calității aerului. Îi amintim, pe această cale, că alături de colegii săi din PNL, a respins, la sfârșitul lunii mai 2018, proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui autolaborator pentru analize de mediu. Indicele de calitate a aerului este măsurat doar acum și constatăm că în multe zile este ”rău” și ”foarte rău”. Practic, Dorin Nistor a răspuns solicitărilor oamenilor când i-a ajuns cuțitul la os – chiar după producerea unui incident tehnologic – și în preajma alegerilor pentru un nou mandat. Dacă l-ar fi interesat de sănătatea locuitorilor din Sebeș ar fi făcut aceste demersuri încă din prima zi de mandat.

Municipiul Sebeș are nevoie de un primar curajos, care să se ocupe de adevăratele provocări și proiecte ale municipiului: Mediu, Sănătate, Educație și Infrastructură.

Cu stimă,

Consilier județean, președinte PSD Sebeș,

Luca Nicolae

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 februarie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...