Actualitate

Locul II pentru elevii de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marţian la Business Plan, etapa regională

Firma de exercițiu Season Tour S.R.L. de la Colegiul Economic DPM din Alba Iulia a reprezentat județul Alba la Competiția Business Plan 2014-2015. Elevii Mircea Chira și Bogdan Joldeș, coordonați de prof. Dincă Cristian au obținut un binemeritat loc II la cea de-a cincea ediție a Competiției Business Plan. Etapa regională a adunat la start șase firme de exercițiu din județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Concursul se desfășoară la nivel național, având o serie de etape eliminatorii şi se adresează tuturor liceelor care utilizează firma de exercițiu ca metoda didactică.

Organizatorul competiției din acest an a fost Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș. Firma de exercițiu albaiuliană a avut de trecut două etape, pe școală și pe județ, pentru a putea demonstra juriului regional că planul lor de afaceri este unul de succes. În cadrul competiției juriul, format din profesori și reprezentanți ai comunității de afaceri locale, a evaluat competențele și abilitățile practice specifice firmei de exercițiu, având drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor, pentru a corela pregătirea teoretică cu cea practică.

Podiumul competiției de anul acesta a fost ocupat de FE Art Studio SRL de la Colegiul Economic Târgu Mureș, urmată pe locul II de FE Season Tour de la Colegiul Economic DPM Alba Iulia și de FE Nouvelle Art de la Colegiul Economic George Barițiu din Sibiu.

Partenerii proiectului au fost: Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu ROCT.

Acest tip de competiții familiarizează elevii cu activitățile specifice mediului real economic, cu asumarea riscului, utilizând instrumentele specifice managementului riscului și cu dezvoltarea unor competențe necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităților, auto-organizarea și auto-evaluarea resurselor individuale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...