Locale, Stiri Blaj

Locuitorii din județul Alba au la dispoziție preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice

Ecollect (www.roecollect.ro) împreună cu ECOTIC (www.ecotic.ro ), Primăria Municipiului Alba Iulia și Garda de Mediu Alba asigură cetățenilor din județ preluarea GRATUITĂ de la sediul firmei sau de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cum ar fi echipamente IT, electrocasnice, mașini de spălat, frigidere, tot ce funcționează cu ajutorul curentului electric sau baterii/acumulatori.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere, se estimează că la nivel mondial, în 2030 vom ajunge la 74.7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel). Conform studiului ECOTIC din 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Ecollect ți le preia GRATUIT, de la sediu sau de la domiciliu, tu trebuie doar să apelezi la 0755 406 406 sau să completezi formularul disponibil aici pentru a face o comandă. Menționăm că se asigură întocmirea tuturor documentelor necesare persoanelor juridice în ceea ce privește casarea echipamentelor, precum și dovezile de reciclare.

„Deșeurile de echipamente electrice și electronice conțin substanțe periculoase pentru sănătatea noastră și pentru mediu, dar și cantități mari de materii prime secundare. Acesta este motivul pentru care e foarte important să le reciclăm corespunzător. Vom tempera astfel consumul excesiv de resurse și vom reuși să asigurăm un model de viață sustenabilă. „ – Gabriel PLEȘA, primarul municipiului Alba Iulia

„Garda de Mediu susține acțiunile de colectare în vederea reciclării, în cazul de față a deșeurilor electrice. Lăudăm inițiativele de acest tip care vin din mediu privat și încurajăm cetățenii să apeleze la acest serviciu gratuit, la îndemâna tuturor.”

Ing. Dănuț Emil Hălălai, Comisar Șef Garda de Mediu Alba

Detalii despre serviciul de preluare de la domiciliu disponibil pe raza întregului județ la 0755 406 406 și pe www.roecollect.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 noiembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...