Actualitate

Localnicii din Ziduri (Buzău) sunt alături de minerii din Roşia Montană!

ziuaminerului2Localnicii din comuna Ziduri, jud. Buzau, doresc sa le transmita minerilor din comuna Rosia Montana, jud. Alba, ca sunt alaturi de ei si ca spera ca totul se va rezolva cu bine. Am vazut ca sunt disperati si unii dintre ei chiar s-au blocat in subteran, cerand autoritatilor sa ii ajute sa aiba in continuare locuri de munca in minerit, prin pornirea proiectului minier din localitate. Este o drama ceea ce traiesc ei si nu putem ramane indiferenti, ca romani si ca oameni. .
Ne amintim de minerii de la Sindicatul Viitorul Mineritului Rosia Montana care, in ianuarie – februarie 2012, cand am trait cea mai grea iarna din ultimii 50 de ani, au sarit in ajutor la deszapezirea mai multor localitati din judetul Buzau. Impresionati de imaginile pe care le-au vazut la televizor, acesti oameni si-au riscat vietile si au infruntat codul portocaliu de viscol si ninsori pentru a veni in ajutor buzoienilor. Au scos la lumina peste 100 de case ingropate in zapezi si au adus provizii de apa, conserve si paine. Acum e randul nostru sa ne aratam solidaritatea. Noi nu putem veni acum la Rosia Montana sa fim alaturi de ei, asa cum am vrea, dar dorim sa transmitem autoritatilor ca sustinem demararea mineritului in localitate, pentru ca acesti oameni sa aiba de lucru, pentru ei si copiii lor.
Oamenii din comuna noastra se indeletnicesc mai ales cu agricultura, avem teren agricol dar in rest nu sunt alte activitati in zona. Trebuie sa recunoastem ca o ducem greu, oamenii isi duc traiul cum pot, muncesc mult si nu reusesc decat sa aiba din ce trai. Dar ne descurcam cum putem si ne bucuram ca macar avem pamantul roditor care ne permite sa facem agricultura. Nu avem investitori privati la noi in localitate, desi ne-am dori, dar nimeni nu investeste. La fel ca noi sunt multe alte localitati din Romania, care ar avea mare nevoie de investitii private, dar nu investeste nimeni. Pe de alta parte, Rosia Montana are norocul unei mari investitii private, al unei firme care este in zona de peste 10 ani, din cate am auzit. Oamenii din Rosia Montana nu pot face agricultura, pentru ca nu au terenul potrivit, dar pot face minerit, asa cum au trait si stramosii si parintii lor. Daca au aceasta sansa, acesti oameni ar trebui sa fie lasati sa faca minerit, daca asta este ceea ce isi doresc, daca la asta se pricep si daca au si un investitor care sa finanteze mina respectiva.
Cand fiecare localitate din Romania va face tot ceea ce poate pentru a beneficia de pe urma resurselor pe care le are, pentru a se dezvolta si pentru a da oamenilor de lucru, atunci cu siguranta ca Romania si toti romanii o vor duce mai bine.Noi, locuitorii comunei Ziduri, suntem solidari cu minerii de la Rosia Montana, le dorim multa sanatate si locuri de munca in minerit!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Nicolae Nedelcu,
Viceprimar, Comuna Ziduri
Jud. Buzau

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...