Politica

LIVIU MARIAN POP: Unii senatori liberali au lipsit de la vot în cazul Şova

Ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, care este şi senator de Maramureş, a declarat astăzi la Alba Iulia că atât în cazul Şova cât şi în a lui Vîlcov a votat la fel în ce priveşte cererile de ridicare a imunităţii şi încuviinţarea arestării celor doi senatori în dosarele de corupţie în care aceştia sunt acuzaţi de DNA.

„În ambele cazuri am votat la fel, dar nu vă spun cum deoarece votul este secret. Necazul este că din păcate au lipsit 18 senatori, dacă cei 18 erau în sală lucrurile erau mai clare. În acelaşi timp problema pusă pe tapet în cazul lui Şova a fost dezbătută şi de un senator din Alba (n.a. Teodor Atanasiu), care la tribuna Senatului a spus că respectivele contracte sunt perfect legale, dar eu am votat pentru. După discursul lui Şova am cerut explicaţi să vedem situaţia doamnei Gorghiu şi a domnului senator în aceste dosare. Am cerut și eu explicații să văd ce se întâmplă cu doamna Gorghiu, cu domnul senator (n.a. Teodor Atanasiu), iar ca să vă citez exact, să nu fiu acuzat că dezinformez. Există în momentul de față mari suspiciuni, mari probleme în zona aceasta. În dosarul Turceni – Electrica, numărul 33.145 din 2007, de partea Turceniului a fost firma de avocatură Șova și Asociații, reprezentată de trei colegi de-ai domnului Șova, deci fără participarea domnului senator. Iar pentru Electrica, a fost doamna Gorghiu, Pop și Asociații, reprezentată de trei colegi de-ai domniei sale, deci fără participarea domniei sale.

Procurorii consideră că în legătură cu acest dosar există o problemă. Domnul Șova a spus că nu există nicio problemă.

Dar până stabilește instanța situația domnului Dan Șova este identică cu cea a Alinei Gorghiu (n.a. co-președinte PNL). Ceea ce s-a intâmplat ieri în Senat, modul în care a decurs votul, mă determină să cred că unii colegii liberali în mod deliberat nu au venit în sală, pentru că nu a vrut să voteze.

Precizez faptul că cercetarea procurorilor în cazul Dan Șova continuă. Personal, regret că nu am fost toți parlamentarii în sală.”” a declarat Liviu Marian Pop.

Ministru a spus că instanţele oricum vor cerceta dosarele în acre este implicat Dan Şova.

Vă reamintim că senatorii au aprobat ridicarea imunităţii şi încuviinţarea arestării, fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pentru fapte de corupţie iar în cazul lui Dan Şova parlamentarii au votat împotriva ridicarea imunităţii şi încuviinţarea arestării.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...