TEATRU ALBA
Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Livezile – Un copil de doi ani a căzut într-o fântână (foto)

Marți, 5 martie, în jurul orei 13, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu o autospecială și o ambulanță SMURD pentru a salva un copil de 2 ani căzut într-o fântână în comuna Livezile.

Copilul a fost scos din fântână inconștient, în stop cardio respirator și pentru salvarea lui s-au început manevrele de resuscitare.

Victima a fost preluată și transportată la Spitalul Aiud pentru investigații medicale.

În jurul orei 15.15, copilul este preluat de elicopterul SMURD din Aiud și transportat la spitalul din Târgu Mureș. Inițial s-a dorit transportarea la Spitalul de Urgență Alba Iulia, dar s-a considerat că e mai oportună transportarea victimei la Târgu Mureș.

Detaliile cazului

Un copil de aprox. 2 ani căzut într-o fântână adâncă de aprox. 5-6 m. până la luciul apei și încă 2-3 m. adâncimea apei.
După copil a coborât un localnic care l-a mentinut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent respectiv scripete, lanț și găleată.


Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare și au continuat timp de aprox. 30 min. până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă care a preluat copilul și a continuat manevrele de resuscitare și de creștere a temperaturii acestuia.
În prezent, copilul a fost intubat, respira singur, avea activitate cardiacă și a fost preluat de echipajul elicopterului SMURD Mureș care a aterizat pe stadionul din municipiul Aiud.
La extragerea din fântână, copilul era în stop cardio respirator și hipotermic. Se apreciază că a stat aprox 20 min. în fântână până s-a reușit extragerea acestuia.


Distribuie Acum

5 martie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...