Actualitate, Educatie, Social

Liga Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia participă la cel mai important eveniment studenţesc din Romania!

1004826_541069179274685_2093365857_nLiga Studenţilor din Universitatea“1 Decembrie 1918” Alba Iulia participă in perioada 2-8 august la Timișoara la Forumul Organizațiilor Studențești din România care reuneste peste 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din România.

Pe parcursul celor 7 zile, acestia pun cap la cap nevoile studenților din întreaga țară și vor căuta împreună soluții pentru acestea, aducând în prim plan nevoia cronică de finanțare a educației.

Ce se întâmplă cu banii universităților?, Educație relevantă pentru societate, Drepturile studenților,Asigurarea Calității, Managementul Organizațiilor Studențești, Imaginea Organizațiilor Studențești, Mecanisme de presiune și influențare a deciziilor, Scriere de proiecte pe linii de finanțare publică, Atragerea și motivarea membrilor sunt cele 9 ateliere care se vor desfășura paralel în cadrul primelor 3 zile și în urma cărora studenții vor da note guvernanților și universităților pentru responsabilitatea față de educație.

Împreună, studenții se vor reuni într-un singur glas în primul oraș liber din România: ,,Educația nu reprezintă o cheltuială, ci o puternică investiție în viitorul societății!”

Pe baza discuțiilor va fi apoi stabilită strategia ANOSR pentru următorul an universitar.

Un punct important pe agenda evenimentului va fi alegerea noului Birou de Conducere al federației pentru mandatul 2013-2014

Tema din acest an, ,,Responsabilitate pentru Educație!”, readuce în atenția opiniei publice propunerea studenților ca, prin acțiunea factorilor decizionali, România să ia măsuri pentru finanțarea corespunzătoare a educației, ca motor al dezvoltării de lungă durată a societății.

FOSR este singurul eveniment de această anvergură la nivel național în care se dezbat politici educaționale pentru învățământul superior de către reprezentanți ai studenților din centrele universitare din România. Evenimentul este o oportunitate de comunicare între studenții reprezentați și actorii din mediul academic, având ca scop consolidarea mișcării studențești într-o viziune comună.

În acest an, evenimentul este organizat de asociațiile studențești din Universitatea “Politehnica” din Timișoara, membre COSPol (Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnica).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 august 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...