International, Stiri Aiud

Liderii G20 au prelungit datoriile celor mai sărace ţări până la jumătatea anului 2021!

Liderii celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii au aprobat, duminică, un plan de extindere a unui moratoriu privind serviciul datoriilor publice de către ţările sărace până la jumătatea anului 2021 şi o abordare comună în gestionarea propriilor probleme legate de datorii.

Într-o declaraţie comună, liderii G20 încurajează cu fermitate creditorii privaţi să ia parte la iniţiativă în condiţii comparabile şi au declarat că sunt atenţi la problemele speciale cu care se confruntă statele insulare africane şi cele mici.

Iniţiativa G20 de relaxare a serviciului datoriilor publice, lansată la scurt timp după începerea pandemiei, în primăvară, a ajutat 46 din 73 de ţări eligibile să amâne serviciul unor datorii de 5,7 miliarde de dolari în 2020, eliberând fonduri pentru combaterea pandemiei şi consolidarea economiilor.

Lipsa participării sectorului privat şi îngrijorările ţărilor cu privire la deteriorarea accesului viitor la pieţele de capital a limitat succesul îngheţării datoriilor, care iniţial era proiectat să genereze lichidităţi suplimentare de aproximativ 12 miliarde de dolari.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 noiembrie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...