Actualitate, Politica

Liberalii vor anularea timbrului de mediu pentru autovehicule

Liberalii au inițiat un proiect de lege prin care abrogă Legea nr.37 din 7 aprilie 2014 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
Proiectul de lege a fost adoptat de către Comisia de transport din Camera Deputaților urmând să ajungă la plen pentru dezbatere și adoptare.

Dacă propunerea liberalilor va fi susținută în plen si de către majoritatea PSD atunci această taxă va fi eliminată.
Este vorba despre taxa de primă înmatriculare care de-a lungul timpului a cunoscut mai multe variante de aplicare și care a generat mari nemulțumiri în rândul populației, precum și acțiuni în instanță.
Această măsură figurează și în programul de guvernare pe care liberalii l-au definitivat de puțin timp și care cuprinde oferta lor pentru cetățenii aceste țări. Astfel, la capitolul infrastructură- transport rutier din programul liberal- se prevede foarte clar “abrogarea reglementărilor actuale privind timbrul de mediu pentru autovehicule și ajustarea modului de calcul al impozitului anual reglementat prin Codul Fiscal în funcție de cilindree și norme de poluare, funcționând după principiul ”poluezi mai mult, plătești mai mult, poluezi mai puțin, plătești mai puțin”;

„Decizia promovării acestui act normativ se înscrie astfel în planul de măsuri și politici publice de guvernare și reprezintă un angajament al liberalilor care s-a materializat deja într-un proiect de lege.
Liberalii lansează un apel către toți deputații, indiferent de formațiunea politică reprezentată în Parlament, să voteze această inițiativă de eliminare a timbrului de mediu, care a provocat mari dezechilibre în societate.
La momentul la care această taxă a fost introdusă,, în anul 2007, ea a fost gândită ca o măsură de sprijin a industriei românești de construcție de automobile, însă criza economică prin care s-a trecut și noile evoluții de pe piață nu mai justifică existența unei astfel de taxe în varianta propusă spre eliminare de către liberali.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...