Actualitate, Politica, Stiri

Liberalii din Alba marchează 25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal

Liberalii albaiulieni vor marca împlinirea a 25 de ani de la reînfiinţarea PNL-ului modern, post-comunist.

Acest PNL a fost înfiinţat în 22 decembrie 1989 de un grup de vechi liberali, între care Sorin Botez, Nicolae Enescu, Dan Amedeo Lăzărescu, I.V. Săndulescu, care au creat un comitet de iniţiativă pentru reînfiinţarea Partidului Național Liberal (desfiinţat de comunişti în anul 1947).

În 6 ianuarie 1990 PNL-ul modern a fost înscris la Tribunalul Bucureşti, iar în 15 ianuarie 1990, prin decizia instanței, partidul a fost reînfințat în mod legal. Primul președinte postdecembrist al PNL-ului a fost Radu Câmpeanu, fost lider al Tineretului Liberal în perioada interbelică, arestat ulterior de către comuniști și închis în temnițele comuniste.

Pentru a marca 25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal, joi, 15 ianuarie 2015, PNL Alba Iulia va organiza un eveniment dedicat momentului din ianuarie 1990: începând cu ora 16.15 vor avea loc depuneri de coroane la statuia marelui om politic liberal Ion. I. C. Brătianu, din municipiul Alba Iulia. De la ora 17.00, la Blaj, TNL Alba va organiza un seminar despre valorile și principiile liberale, urmat de o ședință solemnă a BPT TNL Alba, după cum ne anunţă prof. dr. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba.

*După 1989 PNL-ul a fost condus de următorii preşedinţi: Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu-Quintus, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Klaus Iohannis.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...