Actualitate, Stiri

Legiunea a XIII-a Gemina se întoarce la Roma

Garda romanaLegiunea a XIII-a Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului vor fi prezenţi în perioada 20-21 aprilie la Roma, pentru a participa la festivalul Natale di Roma. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de reconstituire istorică (reenacment) antică din Europa, unde în acest an şi-au anunţat prezenţa 2.000 de reenectori reprezentând 11 ţări europene. Manifestarea este legată de întemeierea Romei, un eveniment pe care tradiţia istorică îl plasează în data de 21 aprilie 753 î.Hr.

Iată că faima reenactorilor albiulieni a depăşit graniţele ţării, începând să fie invitaţi la marile festivaluri internaţionale de reenactment. La Roma ei îşi propun să promoveze extraordinarul patrimoniu antic al municipiului Alba Iulia, oraş care se întinde astăzi peste anticul Apulum.

De precizat că proiectul a fost iniţiat de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi a fost în permanenţă sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Deplasarea la Roma este susţinută de S.C. Elit S.R.L. şi STP Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...