Actualitate, Sport

Legenda Ştefan Şchiop a revenit la CSO Cugir ca antrenor

Secţia de box a Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir are încă un antrenor, în a cărui palmares se află câţiva campioni şi vicecampioni ai României. Este vorba de Ştefan Şchiop care revine în activitatea pugilistică cugireană după o perioadă de timp în care a activat în alte locuri. Întors de curând din Spania, acesta şi-a propus să contribuie la dezvoltarea boxului cugirean, sport revitalizat prin Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir.

De-a lungul carierei sale, Ştefan Şchiop a obţinut rezultate interne şi internaţionale foarte bune ca antrenor ai pugiliştilor: Emilian Neagu – campion naţional şi vicecampion European categoria +91 kg; Nicolae Suciu, Alin Suciu, Florea Vasilică, Florin Barb – campioni naţionali; Gheorghe Romaniuc, Dănuţ Ilovan – vicecampioni naţionali, Florin Barb – vicecampion naţional şi campion European la categoria 81 kg. Totodată, Ştefan Şchiop a fost antrenor al campionului mondial la profesionişti Mihai Leu în anii 1984-1985. A mai activat ca antrenor în Centru Olimpic de Junior din Reşita în anii 1992-1993 având printre alţii în pregătire patru boxeri din Cugir: Vasilcă Floare, Florin Barb, Nicolae Suciu şi Alin Suciu.

Având sprijinul directorului CSO, prof. Adrian Mihai, antrenorul Ştefan Şchiop intenţionează să continue bunele rezultate în cadrul CSO Cugir. Băieţii şi fetele care doresc să practice acest sport, se pot înscrie de luni până vineri, la sala de sport a Colegiului Naţional „David Prodan”, între orele 16.00-17.30.

În Cugir, activitatea pugilistică a fost readusă la viaţă de doi ani, prin implicarea antrenorului Gheorghe Constantin, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate: o medalie de bronz la campionatele naţionale si o medalie de argint si una de bronz la Cupa Romaniei. Din spusele directorului CSO Cugir, prof. Mihai Adrian, clubul cugirean poate obţine rezultate notabile în viitor ca urmare a experienţei celor doi antrenori. Deocamdată antrenamentele au loc în sala de sport a Colegiului Naţional „David Prodan”, însă în viitor boxeri vor avea o sală specială, dotată cu ring de box. Directorul CSO a declarat că a fost realizat deja studiul de fezabilitate şi se aşteaptă finanţarea pentru amenajarea obiectivului, lucru care s-ar putea întâmpla anul viitor.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...