Politica, Stiri Blaj

Legea Muntelui – un eșec TOTAL pentru Dîrzu și Olar!

COMUNICAT DE PRESĂ

În anul 2018 ieșea din Parlamentul României LEGEA Nr. 197 din 20 iulie 2018, care ar fi trebuit să răspundă nevoilor concrete ale locuitorilor din zonele montane. Cunoscută și ca Legea muntelui s-a dovedit a fi un EȘEC TOTAL. Printre inițiatori au fost deputații Ioan Dîrzu (PSD) și Corneliu Olar (PNL), iar rezultatul final a fost o lege îngropată în incompetență și proastă gestiune…

Această lege ar fi trebuit să beneficieze de 1 MILIARD DE EURO pentru ajutorarea zonelor montane, unde agricultura este total diferită față de zonele de șes, iar creșterea animalelor, fructele de pădure, ciupercile sau trufele sunt doar câteva dintre alternativele viabile și sustenabile! DEFRIȘĂRILE ILEGALE nu sunt o soluție pentru zona Munților Apuseni, în caz că nu știați, dle deputat PNL Corneliu Olar!

Timp de mai bine de 2 ani de zile s-au lăudat în presă deputații Olar și Dîrzu despre cât de buni și competenți au fost pentru că au dat poporului Legea Muntelui, dorindu-și ca numele lor să fie scris pe certificatul de naștere al ei!!! În realitate numele lui Dîrzu și Olar pot apărea numai pe certificatul de deces al Legii Muntelui, o lege fără nicio aplicare la acest moment.

Cum rămâne domnilor deputați Ioan Dîrzu (PSD) și Corneliu Olar (PNL) cu toate promisiunile făcute acum 4 ani și acum 8 ani? Cum rămâne cu ceea ce le-ați promis prin Legea Muntelui tuturor locuitorilor din zona Munților Apuseni? Vă dau doar câteva exemple:

 • lemn de foc gratuit pentru toate gospodăriile izolate de la munte,
 • Sprijinirea agricultorilor care practică transhumanța;
 • Încurajarea producției de lapte;
 • Înființarea de centre de colectare, depozitare, puncte de sacrificare și a unor unități de procesare a materiilor prime: lapte, carne, fructe, lână, piei de animale, lemn;
 • Acordarea de stimulente pentru sprijinirea persoanelor în vârstă care locuiesc în cătune/gospodării izolate din zona montană, inclusiv pentru familiile care se ocupă de îngrijirea acestora.

Vă spun tot EU: NU AȚI FĂCUT NIMIC!! În schimb candidați din nou, mințind că veți rezolva exact aceleași probleme pe care ați promis că le veți rezolva și în 2012 și în 2016! De 8 ani promiteți aceleași lucruri și nu ați fost în stare să rezolvați NIMIC!

Vă spun ce voi face EU: pe lângă cei 5 mc de lemn de foc GRATUIT pentru locuitorii din zona montană, voi susține acordarea unei cantități de lemn de lucru pentru semifabricate/cap de locuitor; de asemenea, pentru meșteșugarii din zonele montane voi susține acordarea la un preț simbolic de material lemnos pentru produse finite și lucrări de artizanat.

Voi mai fi susținătorul următoarelor măsuri importante pentru județul Alba:

 • intabularea urgentă a terenurilor agricole și forestiere
 • redeschiderea târgurilor de animale
 • subvenționarea crescătorilor de bovine fără pragul de 5 animale la lapte sau 10 la subvenția de carne, cum este în prezent
 • reducerea birocrației dosarelor APIA și a timpului de așteptare până la primirea subvențiilor
 • ÎNFIINȚAREA centrelor de colectare LAPTE, FRUCTE DE PĂDURE ȘI CIUPERCI!
 • birouri de consultanță proiecte fonduri europene și investiții în agroturism în fiecare localitate în cadrul primăriilor

Alegerile din 6 decembrie sunt ultimul semnal de alarmă pentru salvarea satului românesc, a produselor românești, a fermelor și agriculturii românești! Știm ce și cum trebuie făcut! Suntem PROsatul românesc, PROduse românești și PROducători locali! Într-un cuvânt: PRO ROMÂNIA!

IOAN LAZĂR

Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 noiembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...