Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Legea inițiată de PSD care combate dublul standard

Victor Negrescu: “Românii merită produse de bună calitate, de la alimente, până la medicamente”

Atât noi, cât și copiii noștri, merităm produse de calitate, nu doar același ambalaj. Ne-am săturat de lipsa portocalelor din sucul de portocale, de înlocuirea zahărului cu sirop sau îndulcitori artificiali, dar și să avem margarină în loc de unt. Partidul Social Democrat condamnă cu fermitate aplicarea dublului standard în ceea ce privește calitatea produselor. “Suntem cetățeni europeni, avem drepturi și obligații și vrem să fim tratați egal, să avem acces la produse de bună calitate, de la alimente și până la medicamente. Pentru că România merită mai mult respect în Europa, Partidul Social Democrat se luptă pentru interesele românilor, spre deosebire de cei care au vorbit mereu țara de rău, atacând cu agresivitate și scandal demersurile menite să îi protejeze pe români. Cu inteligență și folosind regulile europene în interesul României PSD face ce trebuie pentru români”, a declarat europarlamentarul de Alba Victor Negrescu.

*Combaterea dublului standard

Fapte, nu vorbe! O dată-n plus PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate. Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de PSD și va fi adoptat rapid în Parlament. Acest demers arată determinarea politică a PSD de a fi categoric atunci când e vorba de sănătatea și alimentația românilor. Nu mai acceptăm să fim o piață pe care să ajungă produse de calitate inferioară. Orice companie care încalcă regula și aduce în țară alimente diferite în conținut decât cele originale, dar identice ca marcă și denumire, va fi sancționată. Abaterea este constatată și sancționată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care pentru a se achita de această responsabilitate face investiții de peste 40 de milioane de euro în construcția și modernizarea laboratoarelor necesare. Proiectul de lege al PSD preia ca sancțiune exact ce propunea comisarul european pentru Justiție și Protecția Consumatorilor, Vera Jourova – amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firma responsabilă. Este meritul PSD că România va avea mult mai rapid o lege care să combată dublul standard și să-i protejeze pe români de practici comerciale incorecte, discriminatorii, înainte ca directivele europene s-o impună.

*Drepturile românilor protejate la Bruxelles

Europarlamentarul de Alba Victor Negrescu s-a luptat pentru respectarea drepturilor românilor la nivel european. Printr-un demers sprijinit de peste 20.000 de români, reprezentantul PSD în Parlamentul European a convins instituțiile europene să demareze o anchetă privind situațiile de discriminare la care au fost supuși românii în diferite state europene. Acțiunea europarlamentarului este singurul demers de acest tip cu rezultate concrete privind protejarea drepturilor românilor.

*Integrarea în Schengen este un drept!

Un alt exemplu de nedreptate este legat de menținerea țării noastre în afara spațiului Schengen cu toate că România întrunește toate condițiile tehnice pentru aderare încă din anul 2011. Pentru a susține acest drept al României, europarlamentarul Victor Negrescu a inițiat și depus la Bruxelles petiția ”România cere Schengen”, sprijinită de aproape 50.000 de români. Inițiativa a generat primul demers oficial de sprijin din partea Parlamentului European, pentru aderarea României la spațiul Schengen. Din păcate, liderii politici europeni de dreapta refuză aderarea României din cauza intereselor economice pe care le au în România. PSD nu va vinde niciodată portul Constanța!

*Petiția pentru o cetățenie europeană

Victor Negrescu a inițiat, la Alba Iulia, un demers privind crearea unui statut legal al cetățeniei europene, care să confere drepturi egale tuturor cetățenilor europeni. Ca urmare a acestui demers al candidatului PSD la Parlamentul European, românii, francezii sau spaniolii ar urma să beneficieze de aceleași drepturi. Petiția sprijinită de aproape 30.000 de români a fost depusă oficial la Parlamentul European, pentru a fi dezbătută în viitorul mandat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 mai 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...