Politica, Stiri

Legalizarea migraţiei aleşilor locali, stopată în Camera Deputaţilor

Prin emiterea Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 privind legalizarea migraţiei aleşilor locali, Guvernul Ponta a vizat atragerea acestora de partea Puterii, în mod mişelesc, prin mită şi şantaj.

Miercuri, 17 septembrie, în Camera Deputaţilor, prima Cameră sesizată pentru dezbaterea şi adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, opoziţia a înregistrat o victorie de etapă.

La votul final, Ordonanţa 55/2014 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică şi a fost respinsă, urmând ca Senatul să aibă ultimul cuvânt de spus cu privire la acest act normativ. Pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de 202 voturi PENTRU, dar a primit doar 195 de voturi, iar ÎMPOTRIVĂ au votat 109 deputaţi ACL, o parte din PP-DD şi neafiliaţii vreunei grupări politice.

În cadrul discuţiilor care au fost aprinse, Partidul Naţional Liberal a atras încă o dată atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă această lege pentru democraţia şi statul de drept din România, precum şi pentru asigurarea desfăşurării corecte a alegerilor prezidenţiale din această toamnă. Alături de colegii mei liberali şi democrat-liberali, am votat împotriva acestui act normativ, spre deosebire de parlamentarii PSD de Alba care au girat prin vot pozitiv legiferarea traseismului în administraţia publică locală şi mă refer la domnii deputaţi Călin Potor şi Ioan Dârzu.

Populaţia din colegiile unde aceşti domni au fost aleşi ca deputaţi trebuie să ştie că votul lor liber exprimat la alegerile locale din 2012 a fost tranzacţionat de Guvernul Ponta care a emis ordonanţa ruşinoasă, prin care se dă liber pentru 45 de zile la transferuri politice în administraţia publică locală către partidele din arcul puterii. Solidari cu acest gest şmecheresc, deputaţii PSD de Alba au votat pentru această ordonanţă. Toată lumea a înţeles că, de fapt, singurul ei scop este crearea unui avantaj electoral pentru prezidenţiabilul Victor Ponta, care, conştient fiind că, dincolo de sondajele de opinie, şansele sale de câştig sunt mici, recurge la măsuri abuzive, pentru a strânge voturile care îi lipsesc.

Săptămâna viitoare, când legea va intra în dezbaterea Senatului, opoziţia se va mobiliza pentru a bloca definitiv această lege toxică pentru administraţia publică românească.

Există posibilitatea ca puterea, după eşecul de la Cameră, să amâne dezbaterea şi să încerce să mobilizeze voturile necesare pentru adoptarea ordonanţei. O eventuală amânare a dezbaterii în Senat  mai poate urmări şi imposibilitatea atacării actului la Curtea Constituţională, demers care nu poate fi făcut de opoziţie, în lipsa unui proiect de lege de adoptare a ordonanţei.

Avocatul Poporului, singura instituţie abilitată să conteste o ordonanţă de guvern la CCR, nu a făcut nimic în acest sens, cu toate insistenţele opoziţiei, şi e clar că şi-a demonstrat deja poziţia de obedient al actualei puteri guvernamentale.

În disperarea care l-a cuprins după respingerea ordonanţei în Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea, autorul actului de legalizare a prostituţiei politice, încerca să-i liniştească pe aleşii locali cu ideea că ordonanţa este în vigoare, chiar dacă  la Cameră nu a întrunit numărul suficient de voturi şi, pentru ca efectul să fie complet, a lansat o serie de atacuri mincinoase la adresa opoziţiei, acuzându-ne de presiuni asupra aleşilor locali.

Sunt convins, la fel sunt şi colegii mei din ACL, că cetăţenii vor sancţiona, prin votul din toamnă, acest mod de a face politică şi implicit pe candidatul PSD, Victor Ponta, girantul înşelătoriilor, mitei şi şantajului. Oamenii sunt cei care au ultimul cuvând şi am încrederea deplină că vor alege corectitudinea şi onestitatea în competiţia politică. Viitorul României nu poate fi construit nici prin furt, nici prin înşelăciune.

Dan Coriolan Simedru, deputat ACL de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...