Cultura, Evenimente, Locale, Stiri

Lectură, dialog și creativitate – noi întâlniri ale Clubului de lectură și Cercului de scriere creativă Verbum din cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

O carte, de orice fel ar fi ea, se adresează ochiului minții în primul rând. Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită miercuri, 26 iunie 2019, ora 17, la o nouă întâlnire cu literatura în cadrul clubului de lectură LecturALBA. Propunerile lunii iunie sunt Jurnalul seducătorului de Soren Kierkegaard și Enigma Otiliei de George Călinescu. „JURNALUL SEDUCĂTORULUI este mai întâi o poveste de dragoste aparte, care n-a încetat să seducă generaţii după generaţii de cititori, trezind pasiune pentru îndrăzneală, admiraţie pentru înălţimea expresiei, dezaprobare faţă de cinismul gândului, râsul-plânsul care însoţesc moartea visului. Este povestea sufletului uman pus în situaţii de viaţă bulversante. Este destinul posibil, care ne atrage în ascunzătoarea lui plină de capcane.” Cea de-a doua carte, Enigma Otiliei de George Călinescu vine, în primul rând, ca propunere de lectură și dezbateri pentru voi, dragi liceeni!

Provocarea adresată creatorilor, fie că vorbim de literatură, arte plastice sau muzică este aceea de a imagina o situație amuzantă, hazlie, satirică pe care apoi să o transpună într-un text sau o altă formă de expresie, în cadrul Cercului de scriere creativă Verbum, joi, 27 iunie 2019, începând cu ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Participanții își vor exersa astfel talentul și imaginația primind și feedbackul imediat din partea audienței.

Cele două proiecte se adresează publicului iubitor de carte și arte și fac parte din Proiectul de management 2017-2020 al instituției.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 iunie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...