Actualitate, Locale, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Sebes

La Sebeș, oamenii colectează selectiv, iar firma de salubritate colectează la grămadă

Mai mulți cetățeni din Sebeș au intrat în direct în emisiunea ”La ordinea zilei” de la Radio Hit FM Alba și au atenționat că cei de la firma de salubritate din Sebeș pun gunoiul selectiv în aceeași mașină în care încarcă și gunoiul menajer. Acest lucru s-a întâmplat în unul dintre cartierele din Sebeș unde oamenii pun saci lângă containere, saci care conțin gunoi selectat (sticle de plastic, hârtie etc).

Se pare că cei de la salubritate au venit cu mașina au încărcat în primă fază toate tomberoanele cu gunoi menajer, iar ulterior au mai dat o tură și au încărcat în aceeași mașină și gunoiul adunat selectiv saci. Oamenii se mai plâng și de faptul că nu primesc saci pentru gunoi selectiv.

O altă problemă semnalată a fost că în cartierele care au ghene de gunoi subterane, unde ghenele de gunoi sunt la fel, iar marcarea lor este cu fracție umedă și fracție uscată, fracția umedă ar fi gunoiul menajer, iar fracția uscată sunt lucrurile colectate selectiv de către cetățenii din zonele respective. Se pare că mașina de gunoi dimineața încarcă ambele tomberoane în aceeași mașină, atât cel de fracție umedă, cât și cel de fracție uscată. Gunoiul este încărcat și golit în aceeași mașină care vine în fiecare dimineață să colecteze gunoiul acest lucru pare să se întâmple de mult timp, având în vedere cele spuse de cetățeni.

Primăria, care este obligată să vegheze colectarea selectivă a operatorului de salubritate, nu face nimic!?! Atâta timp cât cei din primărie nu iau măsuri, nici firma de salubritate nu are niciun interes pentru a face această colectare corect.

Vă dați seama e mult mai scump să trimiți două mașini în același loc în loc să trimiți o singură mașină. Probabil cantitatea de gunoi selectiv nu este suficientă pentru a acoperi costurile acestei operațiuni, dar legea spune că operatorul trebuie să ridice gunoiul selectiv.

ZiarulApulum.ro are o anchetă în desfășurare în acest sens în care este vizată și partea de colectare selectivă, atât persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice, dar și modul în care au crescut prețurile pentru colectarea gunoiului în Sebeș în ultimii ani. Vă vom prezenta această anchetă jurnalistică în cel mai scurt timp posibil.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2019

About Author

administrator


2 COMMENTS ON THIS POST To “La Sebeș, oamenii colectează selectiv, iar firma de salubritate colectează la grămadă”

  1. Orasul e curat totusi in conditiile in care judetul nostru nu are o rampa unde sa se depoziteze gunoiul ,am inteles ca il transporta la sute de km in alte judete ; cica de aceea au marit factura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...