Actualitate, Sport, Stiri

LA PARTOŞ. Piraţii din Oarda au câştigat concursul Descoperă Rowmania – Alba Iulia 2014

Duminică, 10 august 2014, pe malul Mureşului, la Partoş (Alba Iulia) a avut loc a doua ediţie a evenimentului „Descoperă Rowmania” organizat de Primăria Alba Iulia şi Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23.

Celebrul canotor Ivan Patzaichin, cel care a patronat evenimentul de la Alba Iulia, a câştigat medalii de aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984, dar şi 3 medalii de argint.

Deosebit de deschis, Ivan Patzaichin s-a fotografiat cu doritorii şi şi-a pus semnătura pe tricourile participanţilor.

La start s-au înscris 27 de echipaje care au concurat în serii de câte 3. Echipajele au fost compuse din 10+1 sportivi. În final cei mai buni s-au dovedit a fi cei din echipa Piraţii de pe Mureş…

În semifinale au ajuns 9 echipe:
Semifinala 1. Unlimited Adventure, Rowmaniacii şi Penitenciarul Aiud
Semifinala 2.STP, Piraţii din oarda şi Briza Nerone
Semifinala 3.Amatorii, Sendy Club şi Păduricea Prichindeilor

Celelalte echipe participante, în ordinea clasamentului final: 10.Carolina, 11.Haiducii Albei, 12.Tineretul Democrat Liberal, 13.Observatorii, 14.Jurnaliştii (din care a făcut parte şi Ivan Paţaichin), 15.Lupii Apoulonului, 16.Zimbrii, 17.Olandezul Zburător, 18.Albaiulienii, 19.Chrysopolis, 20.Crucea Roşie, 21.Vânt în Pupa, 22.Tricocenii, 23.Ping şi Pong, 24.Gaz, 25.Scandinavia, 26.Zen Gym, 27.Coca Cola.

Din echipa Albaiulienii au făcut parte şi Florin Roman – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, precum şi consilierii locali Alba Iulia Rareş Buglea şi Gabi Pleşa, ambii PNL.

Marea finală a fost disputată de: Rowmaniacii, Piraţii din Oarda şi Sendy Club. Finala a fost aprig disputată, cele trei echipe mergând una lângă alta până la linia de finish.

Podiumul a arătat astfel:
1.Piraţii din Oarda 27 secunde 23 sutimi
2.Rowmaniacii 30 secunde 35 sutimi
3.Sendy Club 31 secunde 14 sutimi.

Remarcăm că în semifinale şi în finală a câştigat echipajul de pe culoarul din mijloc.

În data de 31 august Piraţii din Oarda vor participa la Tulcea la marea finală Descoperă Rowmania. Echipa de pe locul 2, Rowmaniacii, au câştigat în 2013 competiţia de la Alba Iulia (sub numele de ISU), mergând în finala naţională de la Tulcea.

La final premiile şi diplomele semnate de Ivan Patzaichin au fost acordate de celebrul canotor şi de primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, care a promis că în 2015 evenimentul Descoperă Rowmania va fi organizat la Alba Iulia pe durata a două zile.

*De notat! Concursul Rowmania de la Alba Iulia a avut loc în aceeaşi zi în care echipajul de canoe dublu Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi a câştigat medaliile de aur în proba pe distanţa de o mie de metri la Campionatele Mondiale de la Moscova. Cu o zi mai devreme, cei doi canotori au câştigat medaliile de argint în proba de 500 de metri.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...