Actualitate, Evenimente

La Ciugud va avea loc prima competiție locală de mountain-bike adresată copiilor!

În această vară, județul Alba va fi gazda unui eveniment deosebit: este vorba despre prima competiție de mountain-bike din județul Alba adresată juniorilor! Data aleasă este în preajma Zilei Copilului, mai exact sâmbătă, 6 iunie 2015. Concursul se va desfășura pe terenul din imediata vecinătate a comunei Ciugud.

Cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee, în funcție de vârstă. Așadar, cei sub 9 ani vor fi înscriși în „Traseul Iepurașilor” și vor avea de pedalat 540m, cu o diferență de nivel de 5 metri. Sunt două subcategorii de vârstă: cei mai mici, de 3-5 ani, vor putea fi însoțiți de părinți pe tot parcursul cursei, iar cei de 6-8 ani, vor avea posibilitatea de a fi însoțiți doar din afara zonei marcate. Pe „Traseul Lupișorilor” vor pedala copiii de peste 9 ani. Și în acest caz, există două subcategorii de vârstă: 9-11 ani și 12-14 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1040 m lungime și 15 m diferență de nivel. Lupișorii sunt deja cicliși cu experiență, așadar nu vor putea fi însoțiți pe traseu de către părinți.

Regulamentul, disponibil pe site-ul competiției, este întocmai ca la concursurile de ciclism pentru adulți: micuții trebuie să poarte cască, vor primi un număr de concurs și un kit de participare, iar părinții vor completa o declarație pe proprie răspundere. Toți cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în prealabil, completând formularul de înscriere pe adresa http://junior.bicheru-cycling.ro/inscriere. Deși se vor face înscrieri și la fața locului, organizatorii încurajează înscrierea online. Înscrierea este GRATUITĂ.

Pe lângă competiția propriu zisă, organizatorii au pregătit micuților nenumărate surprize, printre care: premii constând în medalii, diplome și produse oferite de sponsori pentru primii trei clasați la fiecare categorie, o tombolă organizată imediat după premiere, precum și jocuri, baloane și picturi pe față oferite de Ping și Pong.
Prin această inițiativă se urmărește încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, totodată punându-le la încercare și abilitățile de pedalat. Îndemânarea pe bicicletă, crearea acelor instincte de coordonare dintre biciclist și bicicletă îl poate feri pe cel dintâi de multe situații neplăcute și neprevăzute întâlnite în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în colaborare cu Primăria Ciugud.

Detalii suplimentare pot fi obține pe site-ul http://junior.bicheru-cycling.ro, respectiv și pagina de facebook dedicată evenimentului https://www.facebook.com/juniorbikerace

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...