Actualitate, Stiri

La cerşit din poartă-n poartă. Patru femei i-au exasperat pe locuitorii din Vinerea

Patru femei care cerşeau din poartă în poartă în localitatea Vinerea au fost oprite de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie şi au fost sancţionate contravenţional.

Cele patru provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul Râului Cugir, la intrarea dinspre Alba Iulia în comuna Şibot. Începând cu ora 10.30 au început să bată la uşile locuinţelor din Vinerea cerând mâncare, haine şi bani. Exasperaţi de insistenţele lor, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie. Identificate ca fiind M.L. ( 17 ani ), Aurica L. ( 19 ani ), Laura C. ( 32 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Recea – Cristur, jud. Cluj şi Minerva L. ( 27 de ani ), din Sângeorz Băi, jud. Bistriţa Năsăud, au fost sancţionate cu amendă în valoare totală de 700 de lei.

Jandarmii sf[tuiesc cetăţenii să nu încurajeze cerşetoriaşi să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică. Potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. De asemenea, aducem în atenţie că fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...