Actualitate, Educatie, Stiri

La Arieşeni s-a încheiat Tabăra de Speologie şi Fotografie Subterană

În perioada 26 august-1 septembrie 2014 la Arieşeni a avut loc Tabăra Naţională de Speologie şi Fotografie Subterană, ediţia a V-a, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

La Tabăra au participat copii şi tineri din judeţele Brăila, Bihor, Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Arad, Alba, Argeş, Bacău.

În timpul taberei au avut loc activităţi de ecologie şi protecţia mediului sub coordonarea Asociaţiei de Turism şi Ecologie „Sfinx” Gârda (preşedinte dr. Christian Ciubotărescu). De asemenea, participanţii au învăţat tehnici de fotografiere de suprafaţă şi subteran, promovarea prin imagini a zonei turistice, deplasări pe teren accidentat, orientare în teren, drumeţii la obiective turistice de interes: Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasa, Cascada Vârciorog, Casacada Buciniş, la cele două muzee ale lemnarilor de la Pătrăhăiţeşti, Peştera Urşilor, Peştera Meziad, Peştera cu Cristale (comuna Roşia de Beiuş).

Pe perioada taberei au fost realizate peste 4.000 de poze, cele mai reprezentative dintre acestea fiind ulterior analizate şi discutate împreună cu participanţii la sfârşitul fiecărei zile.

Evenimentul de la Arieşeni s-a încheiat cu uriaş foc de tabără, moment în care organizatorii i-au felicitat pe participanţi, le-au înmanat diplome şi materiale realizate în tabără (DVD-uri cu imagini şi filme) .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...