Actualitate, Stiri

La Alba Iulia, serviciul PONY CAR SHARING este activ din 1 septembrie

Primăria Municipiului Alba Iulia, împreună cu partenerul PONY Car sharing, lansează sâmbătă, 1 septembrie 2018, ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina (parcările din zona Muzeului Principia), prima soluţie de car sharing din oraş, agreată în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City.
Protocolul de cooperare cu PONY Car sharing propune testarea acestei soluţii de mobilitate urbană prin intermediul noului concept de car sharing, prin care utilizatorii din Alba Iulia pot folosi în regim de închiriere şi în mod gratuit – cu ajutorul aplicaţiei GET PONY – maşinile dedicate proiectului pilot.

Compania PONY Car sharing va aduce în Alba Iulia un număr de 5 maşini Smart, iar soluţia de car sharing va putea fi testată în perioada 1 septembrie – 9 octombrie 2018. Orice şofer din Alba Iulia care are permisul de conducere mai vechi de un an de zile şi vârsta minimă de 21 de ani poate testa soluţia în perimetrul oraşului.  Pentru că serviciul este oferit gratuit în perioada de testare, iar numărul mașinilor este redus, cursele nu vor putea să depășească o durată medie mai mare de 20 de minute, oferind astfel posibilitatea ca un număr mai mare de albaiulieni să aibă acces la mașinile PONY.
Car sharing-ul este un serviciu de mobilitate urbană similar serviciilor de rent-a-car. Ceea ce-l face diferit față de rent-ul clasic este faptul că este gândit să fie mai convenabil pentru oamenii care vor să închirieze o mașină pentru o perioadă scurtă de timp (de ordinul minutelor) și să plătească doar cât au condus. Facturarea – după încheierea perioadei de testare din 1 septembrie până în 9 octombrie 2018 – se face în funcție de timpul cât a fost utilizată mașina. După perioada de testare şi în funcţie de utilizarea soluţiei, compania PONY Car sharing va decide continuitatea acestui serviciu, contra cost, în Alba Iulia.

Altă diferență față de serviciile de car rent tradiționale este faptul că este mult mai practic pentru cei care nu dețin o mașină și vor să aibă acces la o mașină, oricând, 24/24 de ore, doar prin înscrierea într-o aplicație de mobil, pe baza buletinului de identitate și a permisului de conducere. Accesul la mașini se face prin intermediul aceleiași aplicații de pe telefonul mobil – GET PONY, care se poate descărca din AppStore şi Google Play. Mașinile se vor afla pe stradă, aproximativ în tot orașul, în locuri publice de parcare.

Proiectul pilot Alba Iulia Smart City numără peste 30 de companii partenere care, pe cheltuiala proprie, îşi testează diverse echipamente şi soluţii smart pe infrastructura reală a oraşului. Beneficiari direcţi şi indirecţi ai tuturor avantajelor pe care le aduc aceste proiecte derulate la nivel de municipiu sunt toţi cetăţenii Albei Iulia, turiştii şi, nu în ultimul rând, administraţia locală. Numărul de soluţii contractate până la ora actuală a trecut de 100, iar gradul de implementare este situat undeva la 45%, restul urmând a fi implementate, în următoarele luni, dar şi anul viitor.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 august 2018

About Author

Adrian Contor


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...