Actualitate, Politica, Stiri

LA ALBA IULIA. Preşedintele Traian Băsescu a cerut alegătorilor români: Votaţi PMP!

04.Preşedintele Traian Băsescu este purtătorul de cuvânt al Partidului Mişcarea Populară. A demonstrat acest lucru şi la Alba Iulia.

În cadrul unei întâlniri a Partidului Mişcarea Populară, camuflată sub steagul Fundaţiei Mişcarea Populară, preşedintele Traian Băsescu a declarat, cu subiect şi, din când în când, cu predicat:

„Pentru că acest partid nou şi-a propus ca în 2016 să obţină 30 la sută la alegerile legislative. E un partid care s-a născut prematur, planul cu profesorul Preda era să înfiinţăm partidul după ce termin eu mandatul. S-a făcut un sondaj, s-a decis înfiinţarea în ianuarie, dacă tot s-a înfiinţat nu putea să nu participe la europarlamentare, dar planul era ca acest partid să fie de guvernământ în 2016″.

El a afirmat că partidele înfiinţate imediat după 1989 şi-au epuizat capacitatea de progres pentru România.

„Partidele înfiinţate în anii 90 şi-au epuizat potenţialul de dezvoltare politică. Acum ne trebuie un partid nou care îşi asumă depolitizarea instituţiilor… pentru că depolitizarea înseamnăă prevenirea riscului de a avea un stat slab. Depolitizarea este cheia succesului României”, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a îndemnat fără nici o reţinere: „VOTAŢI PMP ! … pentru că acest partid nou şi-a propus 30 la sută în anul 2016. Aşa cum am mai spus-o acest partide s-a născut prematur!Eu şi dl Preda am gândit acest partid după ce eu plecam de la cotroceni, dar structurile din partid au cerut grăbirea acestui proces.

„Partidele politice de după 1990 şi-au epuizat potenţialul politic. Depolitizarea este cheia succesului României!”

Întrebat de situaţia sa după plecarea de la Preşedinţie, Traian Băsescu a răspuns astfel: „Uşor de răspuns: Aţi văzut ce face Victor Ponta cu televiziunile lui – trustul Intact şi postul lui Sebastian Ghiţă. Chiar cu riscul că voi scădea ca imagine publică, euvoi face orice pentru ca până în luna noiembrie premierul Ponta să scadă până la un nivel la care să nu mai poată candida la alegerile prezidenţiale”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...