Actualitate, Cultura, Stiri

La Alba Iulia are loc a şaptea ediţie a conferinţei despre moarte

A șaptea ediție a Conferinței internaționale „Dying and Death in 18th-21st Century Europe” are loc la Alba Iulia în perioada 4-6 septembrie 2014.

Evenimentul este găzduit de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind organizat împreună cu Muzeul Național al Unirii, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, partenerii acestui eveniment fiind CNCS UEFISCDI România, Asociația Cremaționistă Amurg din România, precum și crematoriul uman Pro Ignis (Cluj-Napoca/Turda).

Este vorba despre o manifestare unică în țara noastră și în Centrul și Sud Estul Europei, adunând în acest an specialiști din nouă țări: Marea Britanie, Italia, Noua Zeelandă, Canada, Belgia, Grecia, Serbia și România. Printre tematicile abordate în acest an se numără conexiunile literaturii, filosofiei, muzicii și istoriei cu fenomenul muririi și evenimentul morții, donarea de organe, eutanasia sau problematica incinerării și a cimitirelor. Conferinţa „Dying and Death in 18th-21st Century Europe” a devenit un eveniment știintific tradițional în mediul academic românesc, relevanța organizării sale fiind demonstrată și prin noile evoluții în domeniul funerar din România (adoptarea noii legi funerare, ce aduce o serie de inovații în domeniu – înmormântările laice, garantarea „suplimentară” a dreptului de a fi incinerat, reglementarea funcționării cimitirelor private, precum și deschiderea primului crematoriu uman din Transilvania – crematoriul Pro Ignis din Cluj-Napoca/Turda).

Deschiderea oficială a conferinței are loc joi, 4 septembrie 2014, la ora 10.00, în Aula Mica a Universitătii albaiuliene.

Conferinţa a fost iniţiată de universitarul albaiulian Marius Rotar în urmă cu 7 ani…

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...