SEBES ALBA
Actualitate, Comunicate

Kronospan reclamă în instanţă acţiunile defăimătoare ale Grupului de Iniţiativă Civică Sebeş

Kronospan Sebes, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, a acţionat în instanţă cinci dintre reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică Sebeş, care, de la începutul anului, au derulat o campanile susţinută de defăimare şi prejudiciere a imaginii companiei.
Prin manifestările de opinie publicate de reprezentanţii organizaţiilor de mediu s-a încercat acreditarea ideii că activitatea desfăşurată pe platforma de la Sebeş şi proiectele de investiţie ale Kronospan nu respectă legislaţia în vigoare şi sunt un real pericol pentru comunitatea locală.
Alegaţiile diseminate prin intermediul protestelor, intervenţiilor în presă şi reţelelor sociale susţin că exploatarea unei fabrici de formaldehidă se desfăşoară în ilegalitate, încălcând nomele în vigoare privind protecţia mediului şi a celor din domeniul construcţiilor.
S-au făcut următoarele tipuri de informaţii care sunt in totalitate false şi aduc un grav prejudiciu imaginii Kronospan:

„Sebeşul stă pe o bombă chimică, care poate oricând exploda şi care ar distruge Sebeşul”
„Kronospan-ul nu şi-a realizat monitorizarea on-line, 24 din 24 de ore, a tuturor surselor de poluare şi a tuturor tipurilor de poluanţi”
POLUAREA VINE DE LA KRONOSPAN ŞI DE LA HOLZINDUSTRIE SE VEDE CU OCHIUL LIBER. DE LA KRONOSPAN PRIMIM 2 POLUANŢI CANCERIGENI.
“Susţin plecarea Kronospan-ului de mult timp….dar cam trebuie să plece cu totul…nu doar să închidă producţia de formaldehida. Foarte periculos şi cel mai periculos este sectorul unde se îmbină plăcile, unde le presează, tot gazul rezultat din presare e formaldehida + alte nenumărate substanţe. Indiferent câţi oameni lucrează acolo….ei trebuie să plece…un salar bun nu compensează un cancer”.

Toate aceste afirmaţii sunt contrazise de realitatea conform căreia Kronospan funcţionează în mod legal, în urma obţinerii tuturor documentelor de reglementare impuse de legislaţia privind protecţia mediului şi emise de autorităţile publice competente în domeniu.
“Kronospan este alături de comunitatea oraşului Sebeş care militează pentru protecţia mediului, dreptul la aer curat şi respectarea legislaţiei. Noi înşine, ca şi companie şi indivizi, suntem parte activă şi participăm concret la acţiuni care au rolul de a susţine comunitatea şi mediul local. Însă toate acuzaţiile care au circulat în mediul public în ultima perioadă depăşesc limitele legale pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare, iar efectele se răsfrâng în mod injust asupra imaginii noastre, cu atât mai mult cu cât alegaţiile nu au o bază reală. De aceea am decis să recurgem la această măsură”, a declarat Oana Bodea, director PR Kronospan Sebes. În ultimele două luni compania a lansat invitaţii oficiale la dialog social către membrii Grupului de Iniţiativă Civică Sebeş şi ai altor organizaţii de mediu, însă acestea au fost refuzate de fiecare dată, fără a fi invocate motivele care să justifice această decizie. În continuare, Kronospan îşi manifestă deschiderea pentru soluţionarea pe cale amiabilă, prin dialog social, a tuturor diferendelor de opinie existente, pe orice subiect care vizează activitatea companiei sau implicarea în comunitatea locală. “Atunci când vorbim despre fapte concrete, date, acuzaţii clar definite, şi nu păreri ori evaluări personale, este foarte important ca acestea să fie probate. Or, în cazul nostru, acest lucru nu se întâmplă. Ne-am asumat întotdeauna rolul de a funcţiona legal, în conformitate cu legislaţia şi cu normele în vigoare, dar şi cu simţ de răspundere pentru comunitatea din care facem parte. Este un principiu de la care nu abdicăm şi suntem în permanenţă deschişi la dialoguri sociale de bună credinţă. În aceeaşi măsură, ne rezervăm dreptul de a ne apăra imaginea, construită în ani de muncă şi implicare”, a adăugat Oana Bodea.

Distribuie Acum

27 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *