Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Klaus Iohannis:”Dacă după 15 mai, dacă numărul de infecții scade, dacă numărul de decese scade, este clar că putem să intram într-o fază de relaxare”

Marți, 21 aprilie, după o întânire avută cu membrii ai guvernului Orban, președintele României, Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații.

”Dragi romani, va multumesc ca ati respectat masurile in aceste zile de sarbatoare. Sunt foarte bucuros sa constat ca am reusit cu totii, impreuna, sa facem ce ne-am propus, in speta fiecare sa stea acasa.

Vreau in acest moment insa sa multumesc si bisericilor, preotilor care au avut o contributie semnificativa in organizarea ceremoniilor religioase astfel incat romanii sa nu se expuna.

Multumiri se cuvin si autoritatilor care au fost prezente, care au stiut sa intervina cand a fost cazul.

Multumiri speciale medicilor si personalului medical care in timp ce majoritatea au stat acasa si au sarbatorit in liniste Pastile, au fost la serviciu, au avut grija de cei bolnavi.

Totusi, in acest context general foarte bun, au fost cateva chestiuni cu un iz clar negativ si vreau aici sa condamn cu fermitate acele manifestari violente care au fost putine dar foarte vizibile. Au fost, din pacate, oameni care nu au inteles despre ce este vorba si in aceste chestiuni trebuie sa laud iarasi poliția si jandarmeria care au intervenit rapid si ferm. Asa trebuie sa ramana in continuare. Nu putem sa toleram astfel de manifestari violente, astfel de incalcari ale normelor.”

În plus președintele a subliniat: ”Să ne gândim la un plan de relaxare când condițiile sunt îndeplinite, este în vigoare un decret pentru starea de urgență. Dacă dupa 15 mai, dacă numărul de infecții scade, dacă numărul de decese scade, este clar că putem să intram într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută în pași. Nu va fi făcută dintr-o dată. Va trebui să trăim cu anumite restricții. Acestea se hotărăsc în baza cercetărilor știintifice și medicale stabilite de politicieni.

”E nevoie de evaluare economică, pentru că vrem repornirea economiei. E important să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine fiecăruia dintre cetățeni. Fiecare va trebui să aibă mai multă grijă de el și de familia sa. E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai. Aceste măsuri vor fi luate de guvernanți, împreună cu mine, vi le vom comunica, și împreună vom trece cu bine de această epidemie

În niciun caz  măsurile de relaxare nu vor fi anunțare de cineva care vrea să se reprofileze politic. Am avut un exemplu de așa NU de la un institut bine cotat care spune ce trebuie sa facem Asa nu se poate. Lucrurile se vor intampla dupa cum spun autoritățile. E o propunere aberanta carantinarea persoanelor varstnice. Asa ceva nu se va intampla. E inacceptabil. Noi traim intr-o societate libera. NU venim cu asa masuri totalitare. Persoanelor in varsta le spun clar: stati linistiti. Nimeni nu vine sa va propuna lucruri inumane”, a spus Iohannis.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 aprilie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...