Actualitate, Stirea Zilei

Klaus Iohannis oficial preşedintele României

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a depus duminică jurământul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.
„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” — a rostit Klaus Iohannis în plenul Parlamentului după intonarea imnului național și după ce președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a prezentat hotărârea de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.
După jurământ Klaus Iohannis a spus că va fi preşedintele tutoror românilor. „‘Stau aici, în fața dumneavoastră, astăzi, conștient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care cetățenii României mi-au acordat-o, aceea de a fi președintele lor și îi asigur că voi fi președintele tuturor românilor. La 25 de ani după căderea comunismului, ați făcut încă o dată să triumfe democrația și participarea’, a spus Iohannis.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...