SEBES ALBA
Actualitate, Politica

Klaus Iohannis: Le datorăm mai mult românilor din diaspora

Preşedintele României, Klaus Iohannis s-a întâlnit în timpul vizitei de la Paris cu mulţi dintre românii, stabiliţi în Franţa, care l-au votat în noiembrie anul trecut la alegerile prezidenţiale şi care au stat în acel moment ore întregi în ploaie şi frig pentru a vota.
Acesta le-a promis românilor din diaspora că nu vor mai întâmpina probleme în organizarea procesului electoral în străinătate.

„I-am întâlnit, la ambasada noastră din Paris, pe mulți dintre românii care m-au votat în noiembrie anul trecut, stând ore întregi la coadă, în frig și ploaie. Lor și celor ca ei clasa politică le datorează o mai bună organizare a sistemului de vot în străinătate, așa cum am subliniat în cadrul consultărilor cu partidele politice și în recentul discurs adresat Parlamentului. Am înțeles mesajul românilor din străinătate: ei vor sã se întoarcă acasă, într-o Românie care își respectã cetățenii și știe să le arate cã are nevoie de competența fiecăruia dintre ei.
Legătura specială cu românii din diaspora nu este dată de votul din 16 noiembrie în sine, ci de ceea ce a stat în spatele lui. Și anume patriotism, spirit civic, conștiința libertății și a puterii de a decide prin vot, maturitate. Nu suntem un popor resemnat, ci o națiune puternică și conștientă, cu aspirații mari. Aceste aspirații, împărtășite și de românii din diaspora, și de cei de acasă, am privilegiul să le reprezint și datoria să le împlinesc. Știu aceste lucruri și le am mereu în minte în exercitarea mandatului meu” se arată într-o postare a preşedintelui Klaus Iohannis pe o pagină de socializare.

Distribuie Acum

12 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Klaus Iohannis: Le datorăm mai mult românilor din diaspora”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *