Actualitate

Klaus Iohannis în vizită oficială în Ucraina

Preşedintele României, Klaus Iohannis va efectua astăzi o vizită oficială ăn Ucraina în cadrul căreie va avea întâlniri cu preşedintele Petro Porosenko, cu preşedintele Radei Supreme, Volodimir Groisman şi cu premierul Arseni Iateniuk. În cadrul vizitei va avea loc un moment solemn în Piaţa Independenţei.

„Am dat curs invitaţiei domnului Preşedinte Petro Poroşenko de a face această vizită la Kiev. Doresc să reafirm sprijinul nostru constant pentru Ucraina şi pentru parcursul său european. Vizita va debuta cu o întâlnire cu omologul ucrainean, domnul Preşedinte Petro Poroşenko, urmată de o întâlnire cu Prim-ministrul Iaţeniuk şi cu preşedintele Radei, domnul Groisman. Pe agenda discuţiilor se vor afla evoluţiile din sud-estul Ucrainei, context în care voi exprima, încă o dată, susţinerea României pentru suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. România îşi doreşte să fie un factor activ în găsirea unor soluţii politice la situaţia din estul Ucrainei în promovarea democraţiei şi păcii în regiune. Suntem interesaţi în a avea un stat vecin ferm angajat pe calea consolidării democratice şi pe calea europenizării. Vom aborda şi teme bilaterale. România are disponibilitatea deplină pentru întărirea cooperării şi a parteneriatului între ţările noastre atât în ce priveşte dialogul politic, cât şi în ce priveşte proiecte concrete. Am convingerea că putem construi o agendă de cooperare bazată pe pragmatism şi pe încredere. Un alt subiect de discuţie va fi reprezentat şi de sprijinirea etnicilor români din Ucraina şi a acelor ucraineni din România, obiectiv care poate fi atins inclusiv prin reactivarea mecanismelor guvernamentale. Vă mulţumesc!” a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de plecarea în Ucraina.

Vizită oficială va începe la ora 11.00, când Klaus Iohannis va vizita Monumentul Victimelor Holodomorului şi va avea un moment solemn, în Piaţa Independenţei (Maidan). La ora 11.25, preşedintele României va fi primit cu ceremonia oficială la sediul Administraţiei Prezidenţiale şi va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

În cadrul vizitei oficiale, preşedintele Iohannis va avea convorbiri cu Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Groisman şi cu prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iateniuk

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...